Slatka jednostavnost: Knedle s džemom od malina

Thinkstock
Pripremite knedle na jednostavan i brz način i uživajte u slatkom okusu džema od malina
Vidi originalni članak

Kolovoz je savršeno vrijeme za pripremu najslađih džemova stoga vam donosimo sjajan recept za domaće knedle s omiljenim malinama. Osim što će vam oduzeti nešto manje vremena od pripreme klasičnih knedli sa šljivama ili marelicama, bit će i neodoljivo slasne pa savjetujemo da odmah pripremite duplu porciju.

 

Slatki ručak Vrijeme je za najslasniji klasik - knedle sa šljivama

jelo od voća Zasladite ručak: Okruglice s marelicama

 

 

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 647

Potrebno vam je:

  • 1000 g krumpira
  • 50 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • sol
  • mljeveni cimet
  • 300 g pšeničnog brašna
  • Mlijeko
  • 200 g džema od maline
  • 50 g krušnih mrvica
  • 100 g smeđeg šećera


Priprema:

  1. Skuhanom krumpiru dodajte maslac, vanilin šećer, cimet, sol i jaje.
  2. Sve zgnječite pa dodajte brašno i mlijeka po potrebi. Umijesite tijesto.
  3. Ruke pospite brašnom pa otkidajte krpice od tijesta, raširite na dlanu i punite džemom. Oblikujte kuglice, stavite ih u vrelu vodu i kuhajte oko osam minuta.
  4. Kad su skuhane, na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte mrvice pa u tome popržite knedle.
     
Posjeti Gastro.hr