gastro postao
Pripremite knedle na jednostavan i brz način i uživajte u slatkom okusu džema od malina
Kolovoz je savršeno vrijeme za pripremu najslađih džemova stoga vam donosimo sjajan recept za domaće knedle s omiljenim malinama. Osim što će vam oduzeti nešto manje vremena od pripreme klasičnih knedli sa šljivama ili marelicama, bit će i neodoljivo slasne pa savjetujemo da odmah pripremite duplu porciju.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 647
Potrebno vam je:
- 1000 g krumpira
- 50 g maslaca
- 1 jaje
- 1 vrećica vanilin šećera
- sol
- mljeveni cimet
- 300 g pšeničnog brašna
- Mlijeko
- 200 g džema od maline
- 50 g krušnih mrvica
- 100 g smeđeg šećera
Priprema:
- Skuhanom krumpiru dodajte maslac, vanilin šećer, cimet, sol i jaje.
- Sve zgnječite pa dodajte brašno i mlijeka po potrebi. Umijesite tijesto.
- Ruke pospite brašnom pa otkidajte krpice od tijesta, raširite na dlanu i punite džemom. Oblikujte kuglice, stavite ih u vrelu vodu i kuhajte oko osam minuta.
- Kad su skuhane, na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte mrvice pa u tome popržite knedle.