Kobasice i grah s krumpirom

Thinkstock
Zasitno jelo koje najbolje paše u hladnim zimskim danima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1208

Potrebno vam je

  • 4 kom kobasice svinjske
  • 400 g pasirana rajčica (passata)
  • 800 g grah,crveni
  • 2 žlica mješavina suhih začina
  • 2 mala žlica crvena paprika
  • 750 g krumpir, zreli
  • 170 g pastrnjak
  • 2 žlica mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte opciju "grill" u pećnici na umjerenu temperaturu. Pecite kobasice 15 minuta. Za to vrijeme u loncu vrele vode kuhajte krumpir i pastrnjak 15 minuta dok ne omekšaju.
  2. U lonac stavite rajčicu s tekućinom, grah, ljute začine i papriku te lagano zagrijte dok ne zavrije. Maknite kobasice s grilla. kad se malo ohlade, razrežite ih dijagonalno na četiri debele ploške. Dodajte ih u mješavinu rajčice i graha. Sve stavite u vatrostalnu posudu.
  3. Krumpir i pastrnjak ocijedite te zgnječite s mlijekom i maslinovim uljem. Posolite i popaprite. Pire ravnomjerno rasporedite preko kobasica i graha. Vratite u pećnicu na pet minuta da se malo zapeče i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr