gastro postao
Zasitno jelo koje najbolje paše u hladnim zimskim danima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1208
Potrebno vam je
- 4 kom kobasice svinjske
- 400 g pasirana rajčica (passata)
- 800 g grah,crveni
- 2 žlica mješavina suhih začina
- 2 mala žlica crvena paprika
- 750 g krumpir, zreli
- 170 g pastrnjak
- 2 žlica mlijeko kravlje (1.8% masti )
- 1 žlica ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte opciju "grill" u pećnici na umjerenu temperaturu. Pecite kobasice 15 minuta. Za to vrijeme u loncu vrele vode kuhajte krumpir i pastrnjak 15 minuta dok ne omekšaju.
- U lonac stavite rajčicu s tekućinom, grah, ljute začine i papriku te lagano zagrijte dok ne zavrije. Maknite kobasice s grilla. kad se malo ohlade, razrežite ih dijagonalno na četiri debele ploške. Dodajte ih u mješavinu rajčice i graha. Sve stavite u vatrostalnu posudu.
- Krumpir i pastrnjak ocijedite te zgnječite s mlijekom i maslinovim uljem. Posolite i popaprite. Pire ravnomjerno rasporedite preko kobasica i graha. Vratite u pećnicu na pet minuta da se malo zapeče i poslužite.
Izvor Skuhatćute