Kokosov raj: Nježna torta s kokosom i limunom

Stockfood
Torta s najviše kokosa, najslađom kremom i najsočnijim biskvitom upravo je ova divna kokos torta!
Vidi originalni članak

Da postoji natjecanje najkokos torte, ova bi zasigurno odnijela pobjedu. Sastoji se od čak tri kokos elementa, a limun je tu da dodatno začini čitavu stvar i torti da novu dozu svježine. Kokosovo mlijeko, kokosovo ulje i kvalitetno kokosovo brašno ono su što će ovu tortu učiniti najdivnijim kokos desertom koji ste ikad probali.

Potrebno vam je:

  • 150 g kokosovog brašna
  • 220 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 50 g kokosovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 ml kokosovog mlijeka
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 3 jaja
  • 1 žlica ribane limunove korice
  • 4 žlice limunovog soka

Za kokos kremu od limuna:

  • 50 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 3 žumanjka
  • 1 žličica limunove korice
  • 3 žlice limunovog soka
  • Slatko vrhnje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kokosovo brašno rasporedite po papiru za pečenje pa sve skupa stavite u pećnicu na oko 5 minuta.
  3. Pomiješajte tostirani kokos, prašak za pecivo, prstohvat soli i brašno.
  4. U drugoj posudi pomiješajte kokosovo ulje, vaniliju, limunov sok i polovicu kokosovog mlijeka.
  5. Maslac i šećer miksajte dok ne postanu kremasti.
  6. Postepeno dodajte jaja i miksajte.
  7. Smanjite brzinu miksera pa ubacite suhe sastojke i smjesu s kokosovim mlijekom.
  8. Prebacite u posudu za pečenje i pecite oko pola sata.
  9. Limunovu koricu i ostatak kokosovog mlijeka pomiješajte, a kada je biskvit gotov, na njemu napravite rupe i poprskajte tom mješavinom.
  10. Pustite da se kolač u potpunosti ohladi.
  11. Za to vrijeme pripremite kremu od limuna.
  12. U posudu stavite vodu pa je dobro zagrijte.
  13. Žumanjke i šećer miksajte, a zatim im dodajte limunovu koricu i sok.
  14. Stavite posudu u kojoj ste ih miksali iznad one s vodom pa kuhajte na pari uz stalno miješanje.
  15. Pazite da gornja posuda ne dodiruje vodu.
  16. Na kraju umiješajte maslac pa izradite dok se svi sastojci ne sjedine.
  17. Ohladite kremu barem pola sata.
  18. Slatko vrhnje istucite u kremu.
  19. Ohlađeni biskvit premažite najprije kremom, zatim slatkim vrhnjem.
  20. Na kraju pospite s još tostiranog ili običnog kokosa.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr