gastro postao
Torta s najviše kokosa, najslađom kremom i najsočnijim biskvitom upravo je ova divna kokos torta!
Da postoji natjecanje najkokos torte, ova bi zasigurno odnijela pobjedu. Sastoji se od čak tri kokos elementa, a limun je tu da dodatno začini čitavu stvar i torti da novu dozu svježine. Kokosovo mlijeko, kokosovo ulje i kvalitetno kokosovo brašno ono su što će ovu tortu učiniti najdivnijim kokos desertom koji ste ikad probali.
Potrebno vam je:
- 150 g kokosovog brašna
- 220 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 50 g kokosovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 ml kokosovog mlijeka
- 200 g šećera
- 200 g maslaca
- 3 jaja
- 1 žlica ribane limunove korice
- 4 žlice limunovog soka
Za kokos kremu od limuna:
- 50 g maslaca
- 100 g šećera
- 3 žumanjka
- 1 žličica limunove korice
- 3 žlice limunovog soka
- Slatko vrhnje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kokosovo brašno rasporedite po papiru za pečenje pa sve skupa stavite u pećnicu na oko 5 minuta.
- Pomiješajte tostirani kokos, prašak za pecivo, prstohvat soli i brašno.
- U drugoj posudi pomiješajte kokosovo ulje, vaniliju, limunov sok i polovicu kokosovog mlijeka.
- Maslac i šećer miksajte dok ne postanu kremasti.
- Postepeno dodajte jaja i miksajte.
- Smanjite brzinu miksera pa ubacite suhe sastojke i smjesu s kokosovim mlijekom.
- Prebacite u posudu za pečenje i pecite oko pola sata.
- Limunovu koricu i ostatak kokosovog mlijeka pomiješajte, a kada je biskvit gotov, na njemu napravite rupe i poprskajte tom mješavinom.
- Pustite da se kolač u potpunosti ohladi.
- Za to vrijeme pripremite kremu od limuna.
- U posudu stavite vodu pa je dobro zagrijte.
- Žumanjke i šećer miksajte, a zatim im dodajte limunovu koricu i sok.
- Stavite posudu u kojoj ste ih miksali iznad one s vodom pa kuhajte na pari uz stalno miješanje.
- Pazite da gornja posuda ne dodiruje vodu.
- Na kraju umiješajte maslac pa izradite dok se svi sastojci ne sjedine.
- Ohladite kremu barem pola sata.
- Slatko vrhnje istucite u kremu.
- Ohlađeni biskvit premažite najprije kremom, zatim slatkim vrhnjem.
- Na kraju pospite s još tostiranog ili običnog kokosa.
Dobar tek!