gastro postao
Sočni biskvit s kremom od čokolade i kokosa u potpunosti će vas osvojiti jednostavnošću i finim okusima
Fini spoj čokolade i kokosa nikada nije bio bolji. Ispecite biskvit, premažite ga finom kremom od čokolade i kokosa, a onda se još samo malo strpite kako bi se kolač stigao odmoriti. Režite na kocke, dodatno ukrasite kokosom po vrhu i navalite na brz i sočan kokos kolač.
Potrebno vam je:
- 100 g brašna
- 200 g maslaca
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 150 g čokolade
- 5 žlica mlijeka
- 150 g kokosovog brašna
- 3 žlice ruma
Priprema:
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
- Žumanjke miksajte sa šećerom, a zatim polako dodajte otopljeni maslac.
- Umiješajte brašno i dvije žlice kokosovog brašna.
- Istucite bjelanjke pa ih polako dodajte smjesi.
- Laganim pokretima pomiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Dobivenu smjesu prebacite u kalup i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
- Za to vrijeme pripremite čokoladnu kremu.
- Na pari otopite čokoladu i maslac.
- Maknite s vatre pa dodajte mlijeko, rum i kokosovo brašno.
- Dobro pomiješajte.
- Dobivenom kremom premažite ohlađeni kolač.
- Ohladite kako bi se krema mogla stisnuti.
Dobar tek!