Recepti 09. siječnja 2017.

Senzacija: Napravite šlag od kokosovog mlijeka

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako su vam gosti intolerantni na mliječne proizvode ili su vegani ili su jednostavno zaljubljenici u zdravu hranu, iznenadite ih zdravim kolačima, a uz njih možete poslužiti i ovaj nevjerojatan šlag od kokosovog mlijeka bez dodataka i učvrščivača!

Kako bi vam šlag u potpunosti uspio, sve mora biti ohlađeno u hladnjaku, uključujući i posudu u kojoj ćete miksati kao i metlice od miksera.

Za pripremu šlaga potrebna nam je konzerva kokosovog mlijeka, koju je također potrebno ohladiti - preko noći.

Prilikom otvaranja konzerve, valja pripaziti da ju - ne mućkate, jer se za šlag koriste samo kruti sastojci, a tekućinu možemo sačuvati za neki drugi recept.

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Kruti dio kokosovog mlijeka miksamo s mikserom u srednjoj brzini, a zatim nakon par minuta možemo povećati na najvišu brzinu. Miksamo oko 8 minuta dok ne primjetimo da nam šlag čvrsto stoji na metlici kada ju zaustavimo.

Na kraju umiješamo šećer i ekstrakt vanilije i miksamo još jednu minutu.

Možete se poigrati sa sastojcima pa dodati i naribanu koricu limuna, kakao prah, matchu, ekstrakt badema začine za pumpkin pie i slično.

 

Uživajte!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • beautytract 13:32 31. Svibanj 2020.

    Našla sam sličan recept na ovom linku. Mala razlika ali puno znaci! https://beautytract.com/slag-od-kokosa-odlicna-zamjena-za-vrhnje/