Kako bi vam šlag u potpunosti uspio, sve mora biti ohlađeno u hladnjaku, uključujući i posudu u kojoj ćete miksati kao i metlice od miksera.
Za pripremu šlaga potrebna nam je konzerva kokosovog mlijeka, koju je također potrebno ohladiti - preko noći.
Prilikom otvaranja konzerve, valja pripaziti da ju - ne mućkate, jer se za šlag koriste samo kruti sastojci, a tekućinu možemo sačuvati za neki drugi recept.
Kruti dio kokosovog mlijeka miksamo s mikserom u srednjoj brzini, a zatim nakon par minuta možemo povećati na najvišu brzinu. Miksamo oko 8 minuta dok ne primjetimo da nam šlag čvrsto stoji na metlici kada ju zaustavimo.
Na kraju umiješamo šećer i ekstrakt vanilije i miksamo još jednu minutu.
Možete se poigrati sa sastojcima pa dodati i naribanu koricu limuna, kakao prah, matchu, ekstrakt badema začine za pumpkin pie i slično.
Uživajte!