Konkretno, a lagano: Krumpir salata s dresingom od lososa

Shutterstock Krumpir salata s dresingom od lososa odlično je i lagano samostalno jelo
Krumpir salata je jedno od omiljenih jela, a ovaj put sugeriramo da je napraviš uz aromatični dresing od lososa. Ovo jelo puno proljetnih aroma priprema se brzo i jednostavno!
Vidi originalni članak

Ključ za pravljenje najbolje krumpir salate je koristiti krumpir bogat škrobom i pustiti ga da stvarno omekša, tako da se nakon miješanja djelomično zgnječi. To daje receptu rustikalnu, ali gustu i luksuznu kvalitetu. Po želji možeš koristiti i crvenkasti krumpir, no ne i mladi krumpir jer previše čvrst.

Uz ovu salatu savršeno ide kremasti dressing od lososa koji možeš pripremiti u svega nekoliko minuta! Kremast je, posebnost mu daje senf, a u kombinaciji s porilukom, paprikom I koprom dobit ćeš proljetni okus jela.

 

sva lica krumpira Meksička, grčka ili s pestom - nove hit salate od krumpira

 

Savjet više

Poželiš li napraviti malo drugačiji dressing od lososa evo nekoliko sugestija koje se namirnice savršeno sljubljuju s njime.

Grčki jogurt, kiselo vrhnje ili creme fraiche: kao baza umaka.

Svježe začinsko bilje: mi volimo koristiti kopar i vlasac, ali možeš dodati više svježeg začinskog bilja ako želiš. Ako nemaš svježeg začinskog bilja, zamijeni ga suhim.

Češnjak: Malo nasjeckanog ili zgnječenog svježeg češnjaka dat će pikantnije ili oštrije okuse.

Ono što ovaj umak čini posebnim je senf sa zrnima gorušice, no može se zamijeniti dijon senfom ili čak domaćim hrenom.

Med za zaslađivanje umaka: nije obavezan i može se zamijeniti bilo kojim drugim zaslađivačem poput javorovog sirupa.

Limunov sok: za dodavanje oštrine i svjetline umaku.

Krumpir-salata s dresingom od lososa

Sastojci (za 8 osoba):

  • 1,5 kg krumpira
  • 250 ml povrtnog temeljca
  • 4 žlice octa
  • 2 poriluka
  • sol i papar
  • 1 žlica senfa
  • 1 žumanjak
  • prstohvat šećera
  • 8 žlica ulja
  • 100 g nasjeckanog dimljenog lososa
  • 1 crvena nasjeckana paprika
  • 1 svežnjić nasjeckanog kopra

Špajza Brzi dresing od avokada - savršen za tjesteninu, ribu, sendviče i povrće

Priprema:

  1. Krumpir operi pa ga u slanoj vodi kuhaj oko 25 minuta. Poriluk očisti, operi i nareži na rezance.
  2. Krumpir ocijedi, oguli i nareži na ploške. Prelij ga vrućim temeljcem, poklopi i ostavi da odstoji sat vremena.
  3. Pomiješaj ocat, senf, žumanjak, sol, papar, šećer i ulje. Umiješaj losos. Krumpir pomiješaj s dresingom, porilukom, paprikom i koprom te posluži.

 

Tajna je u dresingu 4 dresinga koja će obogatiti svaku ljetnu salatu

 

Posjeti Gastro.hr