Krem juha od cvjetače za lagani ručak

SHUTTERSTOCK Krem juha od cvjetače
Žudiš za tanjurom krem juhe? Isprobaj jednostavan recept s cvjetačom
Vidi originalni članak

Nakon težeg nedjeljnog objeda, dobro će ti doći tanjur brze, lagane i ukusne juhe od cvjetače. Poslužit će kao predjelo, ali i kompletan obrok za one manjeg apetita. 

Dobre su vijesti da je količina dovoljna za šest tanjura te da ostatak možeš čuvati u hladnjaku dva do tri dana. Juhu samo kratko podgrij i posluži s krutonima. Dobar tek!

 

uvijek prija Domaća pileća juha okrijepit će te u trenu

 

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ manjeg luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 cvjetača
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice papra

Priprema:

  1. U veliku posudu dodaj dvije žlice maslinovog ulja, a zatim i nasjeckani luk i češnjak. Pirjaj dok ne omekšaju, a potom ulij povrtni temeljac.
  2. Cvjetaču očisti i nareži na cvjetiće pa je ubaci u temeljac i pusti za proključa. Smanji vatru, pokrij posudu poklopcem i pusti da se kuha 20 do 25 minuta - dok cvjetača ne omekša. 
  3. Izblendaj ili izmiksaj štapnim mikserom, posoli i popapri. 

Posluži odmah!

 

La Vie Shobaine Za ručak pripremi krem juhu od tikve i kestena

Posjeti Gastro.hr