gastro postao
Žudiš za tanjurom krem juhe? Isprobaj jednostavan recept s cvjetačom
Nakon težeg nedjeljnog objeda, dobro će ti doći tanjur brze, lagane i ukusne juhe od cvjetače. Poslužit će kao predjelo, ali i kompletan obrok za one manjeg apetita.
Dobre su vijesti da je količina dovoljna za šest tanjura te da ostatak možeš čuvati u hladnjaku dva do tri dana. Juhu samo kratko podgrij i posluži s krutonima. Dobar tek!
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- ½ manjeg luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 cvjetača
- ½ žličice soli
- ½ žličice papra
Priprema:
- U veliku posudu dodaj dvije žlice maslinovog ulja, a zatim i nasjeckani luk i češnjak. Pirjaj dok ne omekšaju, a potom ulij povrtni temeljac.
- Cvjetaču očisti i nareži na cvjetiće pa je ubaci u temeljac i pusti za proključa. Smanji vatru, pokrij posudu poklopcem i pusti da se kuha 20 do 25 minuta - dok cvjetača ne omekša.
- Izblendaj ili izmiksaj štapnim mikserom, posoli i popapri.
Posluži odmah!