gastro postao
Bistra pileća juha s domaćim knedlicama odličan je izbor za proljetne dane
Topla, mirisna, ukusna i krepka - tko može odoljeti domaćoj pilećoj juhici? Priprema je jednostavna, sastojke lako možeš nabaviti na obližnjem placu, a u njoj će uživati cijela obitelj. Meso iz juhe možeš poslužiti i kao glavno jelo, sve što trebaš napraviti je pripremiti krumpir pire i omiljeni umak.
Sastojci:
- 500 g piletine
- 3 mrkve
- 1 korijen celera
- 3 korijena peršina
- 1/2 korabice
- 3 manja krumpira
- 1 list kelja
- Svježi peršin
- 1 jaje
- Malo griza
- Papar
- Sol
Knedlice od griza ne smiješ preskočiti; foto:
Priprema:
- Povrće oguli, a pile nareži na željene komade.
- U veći lonac stavi piletinu i povrće, dodaj sol i papar te sve zajedno kuhaj minimalno sat vremena.
- Pred kraj kuhanja u posudicu stavi jedno jaje, malo soli i griza dovoljno da umiješaš gustu smjesu. Ostavi da stoji pet minuta. Ako voliš tvrđe knedlice, umiješaj više griza.
- Kada su piletina i povrće skuhani, ukuhaj knedlice. Žlicom zagrabi mali komadić smjese te je uroni u juhu dok smjesa sama ne otpadne sa žlice. Ponovi dok ne potrošiš cijelu smjesu.
- Ostavi da se juha s knedlicama kuha oko 10 minuta i spremna je za posluživanje.
Dobar tek!
Ako voliš juhe, isprobaj i ove slasne recepte: