Recepti 23196 prikaza 29. prosinca 2017.

Pileća juha: Klasik koji nikad ne izlazi iz mode

Pileća juha
gastro postao gastro.24sata.hr
Bistra pileća juha s domaćim rezancima odličan je izbor nakon obilnog blagdanskog objeda

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 325

 

pileća juha s noklicama.jpg | Author:

 

Potrebno vam je

  • 500 g piletine
  • 3 mrkve
  • 0.50 korijena celera
  • 3 korijena peršina s lišćem
  • 0.50 korabice
  • 2 cherry rajčice
  • 1 prstohvat paprike
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 luk 
  • peršin
  • 2 šake tankih rezanaca za juhu

 

Možda vas zanima... Pileća juha na meksički način Recepti Juha-i-kus-kus-s-ražnjićima Možda vas zanima... Pileća juha i ražnjići s kus-kusom Recepti Jecmena juha Možda vas zanima... Pileća juha s ječmom Recepti

 

Priprema

  1. Povrće ogulite, pile operite i narežite na komade. U veću posudu stavite komade piletine, luk, rajčicu, papriku i češnjak, zalijte vodom, posolite, popaprite i kuhajte na laganoj vatri 2 sata.
  2. Nakon 2 sata dodajte ostalo povrće, poklopite i kuhajte još 1 sat na laganoj vatri.
  3. Kada su piletina i povrće skuhani, procijedite juhu kroz cijedilo i ukuhajte domaće rezance, po potrebi juhu dodatno začinite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.