gastro postao
Bistra pileća juha s domaćim rezancima odličan je izbor nakon obilnog blagdanskog objeda
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 325
Potrebno vam je
- 500 g piletine
- 3 mrkve
- 0.50 korijena celera
- 3 korijena peršina s lišćem
- 0.50 korabice
- 2 cherry rajčice
- 1 prstohvat paprike
- 3 režnja češnjaka
- 1 luk
- peršin
- 2 šake tankih rezanaca za juhu
Priprema
- Povrće ogulite, pile operite i narežite na komade. U veću posudu stavite komade piletine, luk, rajčicu, papriku i češnjak, zalijte vodom, posolite, popaprite i kuhajte na laganoj vatri 2 sata.
- Nakon 2 sata dodajte ostalo povrće, poklopite i kuhajte još 1 sat na laganoj vatri.
- Kada su piletina i povrće skuhani, procijedite juhu kroz cijedilo i ukuhajte domaće rezance, po potrebi juhu dodatno začinite.
Dobar tek!