Kremasti složenac od njoka, graška i slanine

Thinkstock
Kada ste u potrazi za jednostavnim i ukusnim ručkom, složenac od njoka bit će upravo izvrstan odabir!
Vidi originalni članak

Priprema se brzinski, ne zahtijeva stajanje kod štednjaka i neopisivo je ukusan. Složenac možete pripremiti i večer prije pa ga desetak minuta prije ručka samo ubaciti u pećnicu kako bi se sir otopio. Umjesto slanine možete koristiti kobasice, a ovaj složenac najbolje će se složiti sa zdjelom domaće zelene salate.

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 luk
  • 100 g slanine
  • 100 ml temeljca
  • 100 ml vode
  • 500 g njoka
  • 150 g graška
  • 5 žlica kiselog vrhnja
  • 100 g sira
  • Prstohvat timijana
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na tavi otopite maslac.
  2. Luk nasjeckajte i kuhajte dok ne omekšaju.
  3. Dodajte slaninu i timijan pa kuhajte dok slanina ne postane hrskava.
  4. Dodajte temeljac i vodu pa pustite da zavrije.
  5. Dodajte njoke, pomiješajte, poklopite i kuhajte dok njoki ne omekšaju.
  6. Maknite s vatre i dodajte skuhani grašak.
  7. Ubacite i kiselo vrhnje, sol i papar.
  8. Prebacite sve zajedno u posudu za pečenje, pospite sirom i pecite kratko, samo da se sir otopi.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr