gastro postao
Kada ste u potrazi za jednostavnim i ukusnim ručkom, složenac od njoka bit će upravo izvrstan odabir!
Priprema se brzinski, ne zahtijeva stajanje kod štednjaka i neopisivo je ukusan. Složenac možete pripremiti i večer prije pa ga desetak minuta prije ručka samo ubaciti u pećnicu kako bi se sir otopio. Umjesto slanine možete koristiti kobasice, a ovaj složenac najbolje će se složiti sa zdjelom domaće zelene salate.
Potrebno vam je:
- 1 žlica maslaca
- 1 luk
- 100 g slanine
- 100 ml temeljca
- 100 ml vode
- 500 g njoka
- 150 g graška
- 5 žlica kiselog vrhnja
- 100 g sira
- Prstohvat timijana
- Sol, papar
Priprema:
- Na tavi otopite maslac.
- Luk nasjeckajte i kuhajte dok ne omekšaju.
- Dodajte slaninu i timijan pa kuhajte dok slanina ne postane hrskava.
- Dodajte temeljac i vodu pa pustite da zavrije.
- Dodajte njoke, pomiješajte, poklopite i kuhajte dok njoki ne omekšaju.
- Maknite s vatre i dodajte skuhani grašak.
- Ubacite i kiselo vrhnje, sol i papar.
- Prebacite sve zajedno u posudu za pečenje, pospite sirom i pecite kratko, samo da se sir otopi.
Dobar tek!