Kroasan sendvič je ono što ti treba za doručak!

Getty Images
Od kroasana napravi sendvič - postat će tvoj omiljeni doručak
Vidi originalni članak

Nemaš više ideje što pojesti za doručak? Dosadili su ti klasični sendviči? Kruh ili pecivo zamijeni kroasanom i eto izvrsne ideje za doručak. Iako smo naviknuli jesi ih slatkaste s čokoladom ili pekmezom, slana varijanta s kajganom, pršutom i sirom je nevjerojatno ukusna. Isprobaj, svakako!

 

za hrskavo jutro... Recept za savršene kroasane baš kao iz Pariza

 

Sastojci (za 6 sendviča):

  • 12 jaja
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1 žlica maslaca
  • 6 kroasana, prepolovljeno vodoravno
  • 2 žlice senfa
  • 6 kriški tanko narezanih pršuta ili šunke
  • 1 1/2 šalice nasjeckanog cheddara
  • po želji možeš dodati omiljenu salatu

 

dani špinata! Započni dan firentinskim sendvičem

 

Priprema:

  1. U većoj zdjeli umutiti jaja dok se bjelanjci i žumanjci potpuno ne izmiješaju i jaja malo zgusnu. Dodati mlijeko, sol i papar i dobro pomiješati. 
  2. Rastopiti maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Uliti smjesu od jaja i ostaviti da se prži oko 2 minute (dok se rubovi ne počnu savijati). Gumenom lopaticom gurnuti jaja s rubova u sredinu. Sirova jaja razvući natrag u ravnomjerni sloj.
  3. Ponoviti, gurajući postavljena jaja od ruba u sredinu svakih 30 sekundi. Ukupno vrijeme kuhanja je od 6 do 8 minuta. (Vrh jaja bi još trebao biti malo vlažan.) Prebaciti jaja u zdjelu.
  4. A sada slaganje sendviča. Vodoravno prerezati kroasane  i namazati senfom. Zati staviti šnitu šunke, malo kajgane i naribanog sira. 

I tvoj sendvič je spreman za doručak!
 

Posjeti Gastro.hr