Krumpir na francusku način

Krumpir se može pripremati na bezbroj načina, ovo je jedan od jednostavnijih
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 158

Potrebno vam je

  • 700 g krumpir, zreli
  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°c.
  2. Ogulite krumpire, tanko ih narežite na kriške i odmah stavite u hladnu vodu. Ocijedite ih i posušite papirnatim ručnikom.
  3. Premažite posudu maslacem i poslažite slojevito krumpir, posolite, popaprite pa pospite ružmarinom ili peršinom.
  4. Prekrijte ih folijom premazanom maslacem, lagano pritisnite na krumpir te pecite u pećnici oko pola sata. Maknite foliju i pecite još 25-30 minuta dok ne postanu mekani i zlatne boje.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr