gastro postao
Krumpir se može pripremati na bezbroj načina, ovo je jedan od jednostavnijih
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 158
Potrebno vam je
- 700 g krumpir, zreli
- 2 žlica maslac, slani
- 2 žlica ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°c.
- Ogulite krumpire, tanko ih narežite na kriške i odmah stavite u hladnu vodu. Ocijedite ih i posušite papirnatim ručnikom.
- Premažite posudu maslacem i poslažite slojevito krumpir, posolite, popaprite pa pospite ružmarinom ili peršinom.
- Prekrijte ih folijom premazanom maslacem, lagano pritisnite na krumpir te pecite u pećnici oko pola sata. Maknite foliju i pecite još 25-30 minuta dok ne postanu mekani i zlatne boje.
Izvor Skuhatćute