Recepti 13. listopada 2014.

Krumpir na francusku način

gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir se može pripremati na bezbroj načina, ovo je jedan od jednostavnijih

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 158

Potrebno vam je

  • 700 g krumpir, zreli
  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°c.
  2. Ogulite krumpire, tanko ih narežite na kriške i odmah stavite u hladnu vodu. Ocijedite ih i posušite papirnatim ručnikom.
  3. Premažite posudu maslacem i poslažite slojevito krumpir, posolite, popaprite pa pospite ružmarinom ili peršinom.
  4. Prekrijte ih folijom premazanom maslacem, lagano pritisnite na krumpir te pecite u pećnici oko pola sata. Maknite foliju i pecite još 25-30 minuta dok ne postanu mekani i zlatne boje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.