Krumpir s limunom iz Jamiejeve pećnice

Jamie Oliver
Ovo je prilog koji baš morate poslužiti za nadolazeće blagdane!
Vidi originalni članak

Jamie Oliver ima nekoliko izvrsnih recepata za pripremu krumpira, a ovaj nam je zasigurno među pet najboljih. Riječ je o jednostavnoj kombinaciji  s limunom, origanom i sjemenkama korijandera, a izvrsno pristaje uz piletinu i pečenu ribu. 

 

Brzo i neodoljivo Slasne lazanje sa špinatom i ricottom po receptu Jamie Olivera

 

 

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 limuna
  • 1 žlica sjemenki korijandera
  • 1 žlica origana
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Oguli i prepolovi krumpire, nareži limun na kriške i u mužaru zgnječi sjemenke korijandera.
  3. Kuhaj krumpire u kipućoj slanoj vodi 10 – 12 minuta, sve dok izvana ne budu mekani. Dobro ocijedi.
  4. U zagrijanu pećnicu nakratko stavi lim premazan s nekoliko žlica ulja. Kad se zagrije, ubaci krumpir, limun, origano i sjemenke. Posoli, popapri i promiješaj.
  5. Peci 45 – 60 minuta, povremeno okreni i pričekaj da poprimi zlatnu boju.

Uživaj!

 

Topla i ukusna Klasična minestrone juha po receptu Jamieja Olivera

 

 

Posjeti Gastro.hr