Krumpira nikad dosta: Ispeci ga s limunom i češnjakom

Getty Images
Krumpir je jedna od najomiljenijih namirnica na svijetu. Volimo ih pečene, kuhane, pržene... Recepata je nebrojeno.
Vidi originalni članak

Mi ti donosimo recept za pečeni krumpir s češnjakom i  limunom. Iako ti se na prvu čini kako bi to moglo biti komplicirano, garantiramo ti da su ovi krumpiri toliko jednostavno za napraviti i toliko su ukusni da ne bi trebao čekati niti minutu da ih pripremiš

 

brzo i jednostavno O ovome sanjaš: Zapečeni krumpir s gljivama

 

Sastojci:

  • 8 žlica maslaca
  • 1 kg krumpira
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 limuna
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice nasjeckanih svježih listova origana

 

za ljubitelje krumpira... Složenac od krumpira i luka izvor je dobrog raspoloženja

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Otopiti maslac u većoj zdjeli.
  3. Oguliti i narezati krumpir veličine 2,5 cm. 
  4. Krumpir dodati u otopljeni maslac, dodati maslinovo ulje i dobro pomiješati da se sastojci sjedine. 
  5. Usitniti češnjak i pomiješati ga s 1/4 šalice limunova soka. Sve to dodati u krumpir, posoliti i dobro pomiješati. Višak tekućine ocijediti. 
  6. Krumpir prebaciti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Krumpir rasporediti u jednom sloju. 
  7. Peći dok krumpir ne postane zlatno-smeđe boje (35-45 minuta)
  8. U međuvremenu nasjeckati origano i kad je krumpir gotov, posuti origanom i lagano promiješati. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr