Recepti 44098 prikaza 28. rujna 2019.

Zapečeni krumpir s lukom i sirom za ručak iz snova

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir i luk preliveni sirom zamirisat će kuhinjom i osvojiti vaše ukućane.

Ovako pripremljeni krumpir možete iskoristit kao prilog glavnome jelu, no jednako je dobar i kao samostalno jelo, pogotovo ako uz njega dodate i komadiće šunke.

 

Pita od krumpira i piletine Možda vas zanima... Danas ručamo: Pita od krumpira i piletine Recepti

 

Sastojci:

  • 4 krumpira narezana na ploške 
  • 1 luk narezan na kolutiće
  • sol i papar po ukusu
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice univerzalnog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 500 mL mlijeka
  • 150 grama šalice nasjeckanog cheddara
     
Možda vas zanima... Zapečeni krumpir sa sirom uz koji ćeš zaboraviti na meso Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 °C 
  2. Maslacom ili uljem premaži posudu za pečenje (dimenzije 20x20)
  3. U pripremljeui posudu za pečenje poslaži jedan iza drugoga narezani krumpir i luk.
  4. Začini solju i paprom po ukusu.
  5. U tavi srednje veličine otopi maslac na srednje jakoj vatri. Pomiješaj brašno i sol i neprestano miješaj jednu minutu.
  6. Umiješaj mlijeko i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
  7. Umiješaj sir i nastavite miješati dok se sir ne otopi i smjesa postane glatka (otprilike 30 do 60 sekundi).
  8. Prelij smjesu preko krumpira, a posudu pokrij aluminijskom folijom.
  9. Peci 90 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

Za sve koji ipak ne mogu bez mesa, uz ovo jelo savršeno će pristajati i komadići šunke ili kobasice. Šunku možeš narezati na kockice i poslagati između redova krumpira i luka, a na isti način možeš poslagati i kobasicu narezanu na kolutiće.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.