gastro postao
Krumpir i luk preliveni sirom zamirisat će kuhinjom i osvojiti tvoje ukućane.
Ovako pripremljeni krumpir možeš iskoristiti kao prilog, no jednako je dobar i kao samostalno jelo, pogotovo ako ubaciš i pokoji komadić šunke ili narezane kobasice. Imaj na umu da će se dobro uklopiti i gljive. Dobar tek!
Sastojci:
- 4 krumpira narezana na ploške
- 1 luk narezan na kolutiće
- sol i papar po ukusu
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice brašna
- 1/2 žličice soli
- 500 mL mlijeka
- 150 grama naribanog tvrdog sira
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 °C.
- Maslacom ili uljem premaži posudu za pečenje (dimenzije 20x20)
- U pripremljenu posudu za pečenje poslaži jedan iza drugoga narezani krumpir i luk.
- Začini solju i paprom po ukusu.
- U tavi srednje veličine otopi maslac na srednje jakoj vatri. Pomiješaj brašno i sol i neprestano miješaj jednu minutu.
- Umiješaj mlijeko i kuhaj dok se smjesa ne zgusne.
- Makni s vatre, umiješaj naribani sir i nastavi miješati dok se sir ne otopi i smjesa postane glatka (otprilike 30 do 60 sekundi).
- Prelij smjesu preko krumpira, a posudu pokrij aluminijskom folijom.
- Peci 90 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
Dobar tek!