Krumpirići s rajčicom

Krumpiri s punjenjem od sira, vrhnja i rajčice osvojit će vas okusom i mirisom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 10 kom krumpir, slatki
  • ulje maslinovo
  • 0.25 mala žlica češnjak
  • 2 šalica parmezan
  • 4 dl vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 kom mladi luk
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Krumpire u kori nabodite vilicom pa pecite 30 minuta na 180°c.
  2. U međuvremenu nasjeckajte rajčicu i mladi luk, a sir pomiješajte s češnjakom, solju i paprom. izdubite ohlađeni krumpir, sredinu možete upotrijebiti kasnije za pire.
  3. Kore premažite maslinovim uljem, pecite 20 minuta, izvadite pa napunite sirom. Ubacite u pećnicu na još pet minuta pa izvadite iz pećnice te napunite smjesom od rajčice, luka i vrhnja. Još malo popaprite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr