gastro postao
Krumpiri s punjenjem od sira, vrhnja i rajčice osvojit će vas okusom i mirisom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 10 kom krumpir, slatki
- ulje maslinovo
- 0.25 mala žlica češnjak
- 2 šalica parmezan
- 4 dl vrhnje kiselo (12% masti)
- 1 kom rajčica, crvena
- 1 kom mladi luk
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Krumpire u kori nabodite vilicom pa pecite 30 minuta na 180°c.
- U međuvremenu nasjeckajte rajčicu i mladi luk, a sir pomiješajte s češnjakom, solju i paprom. izdubite ohlađeni krumpir, sredinu možete upotrijebiti kasnije za pire.
- Kore premažite maslinovim uljem, pecite 20 minuta, izvadite pa napunite sirom. Ubacite u pećnicu na još pet minuta pa izvadite iz pećnice te napunite smjesom od rajčice, luka i vrhnja. Još malo popaprite.
Izvor Skuhatćute