Krušna pogača

Zamijesite kruh prema receptu velikog gurmana Veljka Barbieria
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1688

Potrebno vam je

  • 1000 g pšenično brašno, bijelo
  • 1000 g pšenično brašno crno (85% ekstrah. )
  • 1000 g raženo brašno ( 60% ekstrah.)
  • 10 g suhi kvasac
  • 30 g sol
  • 1 čaša voda

Priprema

  1. Tijesto umijesite od miješanoga crnog, bijelog brašna i raži, u njega dodajte nešto manje kvasca nego za kruh i mlaku vodu u kojoj ste rastopili sol, te šakama mijesite i gnječite tijesto dok se ruke same ne oslobode.
  2. Oblikujte okruglu pogaču, pustite da se digne i na površini zarežite križ te pecite u okruglom limu u peći, najbolje u onoj na drva.

Izvor 'Kuharski kanconijer 2 - gurmanska sjećanja Mediterana'; Veljko Barbieri

Posjeti Gastro.hr