gastro postao
Zamijesite kruh prema receptu velikog gurmana Veljka Barbieria
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1688
Potrebno vam je
- 1000 g pšenično brašno, bijelo
- 1000 g pšenično brašno crno (85% ekstrah. )
- 1000 g raženo brašno ( 60% ekstrah.)
- 10 g suhi kvasac
- 30 g sol
- 1 čaša voda
Priprema
- Tijesto umijesite od miješanoga crnog, bijelog brašna i raži, u njega dodajte nešto manje kvasca nego za kruh i mlaku vodu u kojoj ste rastopili sol, te šakama mijesite i gnječite tijesto dok se ruke same ne oslobode.
- Oblikujte okruglu pogaču, pustite da se digne i na površini zarežite križ te pecite u okruglom limu u peći, najbolje u onoj na drva.
Izvor 'Kuharski kanconijer 2 - gurmanska sjećanja Mediterana'; Veljko Barbieri