Kubanski sendvič najbolje je što ćeš danas probati!

Stockfood
Svako ima svoj omiljeni sendvič. Grilani, tostirani s puno rastopljenog sira ili možda onaj hladni sendvič s hrskavim povrćem. Bez obzira na tvoj izbor, sendvič se smatra nezamjenjivom konvencionalnom hranom...
Vidi originalni članak

Kubanski sendvič poznatiji kao medianoche (naziv je dobio zbog toga što se jede noću) svoju je popularnost doživio kada je s Kube došao na Floridu u obliku pečene svinjetine, šunke, kiselih krastavaca, senfa i švicarskog sira između dvije šnite hrskavog kruha.

Recept možeš prilagoditi, posebno s obzirom na izbor mesa i sira. Zapamti, za savršen kubanski sendvič preporučuje se jači senf, a kiseli krastavci mu daju hrskavost. 

 

sendvič Sendvič s četiri vrste sira - ovakav još niste isprobali!

 

Kažu da je kubanski sendvič najbolji na svijetu, a mi ti otkrivamo kako ga možeš brzo i lako napraviti u svojoj kuhinji.

Sastojci:

  • 2 šnite šunke
  • 4 tanka komada pečene svinjetine
  • 1 baguette kruh
  • 2 žličice senfa
  • 2 tanke šnite sira
  • 1 kiseli krastavac
  • maslac

 

stvara zazubice Monte Cristo sendvič: Najbolji sendvič koji ćeš ikad probati!

 

Priprema:

  1. Šunku, pečenu svinjetinu i sir narezati na tanke ploške. 
  2. Veći kiseli krastavac nareži na tanke ploške.
  3. Kruh prerezati na pola pa ga podijeliti u više manjih dijelova.
  4. Unutrašnju stranu kruha premazati maslacem i lagano tostirati. Maknuti s tave.
  5. Na donji dio kruha staviti šunku, svinjetinu, sir i krastavce. Premazati gornju šnitu kruha senfom i preklopiti.
  6. Maslacem premazati gornji i donji dio sendviča pa peći na vrućoj tavi dok ne postane hrskav s obje strane.
  7. Sendvič prekriti težom tavom dok se peče.
  8. Poslužiti vruće.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr