Kubanski sendvič poznatiji kao medianoche (naziv je dobio zbog toga što se jede noću) svoju je popularnost doživio kada je s Kube došao na Floridu u obliku pečene svinjetine, šunke, kiselih krastavaca, senfa i švicarskog sira između dvije šnite hrskavog kruha.
Recept možeš prilagoditi, posebno s obzirom na izbor mesa i sira. Zapamti, za savršen kubanski sendvič preporučuje se jači senf, a kiseli krastavci mu daju hrskavost.
Kažu da je kubanski sendvič najbolji na svijetu, a mi ti otkrivamo kako ga možeš brzo i lako napraviti u svojoj kuhinji.
Sastojci:
- 2 šnite šunke
- 4 tanka komada pečene svinjetine
- 1 baguette kruh
- 2 žličice senfa
- 2 tanke šnite sira
- 1 kiseli krastavac
- maslac
Priprema:
- Šunku, pečenu svinjetinu i sir narezati na tanke ploške.
- Veći kiseli krastavac nareži na tanke ploške.
- Kruh prerezati na pola pa ga podijeliti u više manjih dijelova.
- Unutrašnju stranu kruha premazati maslacem i lagano tostirati. Maknuti s tave.
- Na donji dio kruha staviti šunku, svinjetinu, sir i krastavce. Premazati gornju šnitu kruha senfom i preklopiti.
- Maslacem premazati gornji i donji dio sendviča pa peći na vrućoj tavi dok ne postane hrskav s obje strane.
- Sendvič prekriti težom tavom dok se peče.
- Poslužiti vruće.
Dobar tek!