Kvinoja s cimetom za super ukusan i zdrav doručak

Thinkstock
Pripremite hranjiv doručak s jednom - pseudo žitaricom!
Vidi originalni članak

Predlažemo vam recept za doručak s kvinojom, vrlo zdravom namirnicom koje se neće moći zasititi nakon što je prvi put pripremite i kušate u kombinaciji koja vama najviše odgovara. Iako je kvinoja klasificirana kao pseudožitarica, naziva je se majkom svih žitarica zbog svoje hranjivosti i otpornosti, a pošto ne sadrži gluten i ne izaziva alergijske reakcije idealna je za alergičare i dojenčad.

 

volite kvinoju? Zdravo, a fino: Uštipci od kvinoje

 

Kvinoja s cimetom jednostavna je za pripremu, sve što trebate napraviti je dobro isprati kvinoju i lagano je kuhati dok ne postane mekana. Taj proces oduzet će vam samo pola sata, a blagodati ovakvog doručka osjetit će svaki djelić vašeg tijela.

 

za sportaše! Fit kvinoja: Idealan obrok za sportaše!

 

Potrebno vam je:

  • 1 šalica kvinoje
  • 1,5 šalica vode
  • 2 štapića cimeta
  • Prstohvat soli
  • Nasjeckani orasi
  • Med
  • Grožđice


Priprema:

  1. Operite kvinoju tako da nekoliko puta promijenite vodu u zdjeli u kojoj se nalazi.
  2. Premjestite kvinoju u cjedilo i isperite je pod mlazom vode te dobro ocijedite.
  3. U loncu pomiješajte kvinoju, vodu, cimet i sol i kuhajte poklopljeno dok ne zavrije. Zatim smanjite vatru i lagano kuhajte dok kvinoja ne upije cijelu vodu (otprilike 20 minuta).
  4. Kada je proces gotov, maknite kvinoju s vatre i pustite još 5 minuta da stoji pokriveno poklopcem.
  5. Izvadite štapiće cimeta te podijelite kvinoju u zdjele.
  6. Pospite orasima, grožđicama, medom i mlijekom.
Posjeti Gastro.hr