Ljeti volimo laganije obroke i volimo iskoristiti sezonsko povrće kojim sada obiluju naše tržnice.
Za ovaj recept koristili smo mladu mrkvu, poriluk, grašak i tikvice.
Za 4 porcije trebate nabaviti
- 1 šalica kvinoje
- 2 mrkve
- 2 poriluka
- 1 šalica graška
- 1 tikvica srednje veličine
- začini: sol, papar, chilly, kurkuma ili curry
Priprema:
1. Povrće operite i narežite na kockice.
2. U posudu u kojoj ćete kuhati stavite malo vode i dodajte poriluk, dinstajte na vodi dok poriluk ne omekša, zatim dodajte mrkvu i grašak i ostavite 10-tak minuta, po potrebi podlijte s malo vruće vode.
3. Dodajte kvinoju pa ostavite par minuta da kvinoja upije sokove povrća i zatim dodajte 2 i pol šalice vruće vode. Dodajte sol , papar i malo chilly-ja i neka se sve lagano kuha.
4. Dodajte tikvice kad je kvinoja popila polovicu tekućine
5. Kad je kvinoja popila svu tekućinu, jelo je gotovo. Na kraju dodajte kurkumu ili još bolje curry.
Odlično se čuva u hladnjaku i može se jesti i dva dana za redom. Možete jesti toplo ili hladno, samostalno ili kao prilog mesu ili možda s kuhanim jajima. Ako ste pažljivo čitali možete primijetiti da uopće nismo koristili masnoće kod pripreme. Nismo zaboravili, već jednostavno nema potrebe. Ako želite energetski pojačati obrok uvijek možete na kraju dodati malo maslinovog ulja, ali svakako tek kod posluživanja jer će se tako najbolje sačuvati svi zdravi sastojci.
Ako vam se sviđa kako kuhamo, ako želite zaviriti kako treniramo, kliknite nas na FITNESS KLINIKA facebook stranici ili upišite svoj e-mail na www.fitness-klinika.com i čitajte nas direktno u svom inboxu.
Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.