Recepti Skuhaj omiljeno jelo s rajčicama i osvoji poklon pakete! 08. studenoga 2016.

Paprike punjene nadjevom od rajčica i kvinoje

punjene paprike
1/4
foto: tina.toe
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite sjajne punjene paprike po receptu korisnice Tina.toe.

Potrebno vam je:

  • 4 kom paprike (crvena, zelena)
  • 1 šalica kvinoje
  • 3 kom rajčica
  • 50 g crnih maslina
  • 1 kom avokado
  • 2 žlice Mutti umaka od rajčice
  • 50 ml maslinova ulja
  • Sol
  • Papar
  • Bosiljak
  • Origano
  • Chili

Postupak pripreme:

  1. Kvinoju isperite pod mlazom hladne vode i stavite je kuhati u vodu ili temeljac (3 šalice tekućine na 1 šalicu kvinoje) 15-20 minuta, sve dok klice ne postanu vidljive.
  2. Paprike operite, prepolovite ih i očistite od sjemenki.
  3. Na kockice narežite dvije rajčice i po jednu polovicu crvene i zelene paprike.
  4. Preostalu rajčicu izmiksajte u blenderu ili je narežite na manje komadiće i protisnite.
  5. Na maslinovom ulju pržite povrće i začinite ga solju, paprom, bosiljkom, origanom i chillijem.
  6. Kad omekša dodajte protisnutu rajčicu i Mutti umak od rajčice.
  7. Ubacite kvinoju i masline pa pomiješajte da se svi sastojci povežu, a zatim maknite s vatre.
  8. Paprike stavite u dublju nauljenu posudu i napunite ih smjesom.
  9. Pecite ih na 190 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne omekšaju.
  10. Tanko narezane šnite avokada rasporedite po paprikama i, po želji, pospite mljevenim chilijem.

Poslužiti toplo.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.