gastro postao
Pripremite sjajne punjene paprike po receptu korisnice Tina.toe.
Potrebno vam je:
- 4 kom paprike (crvena, zelena)
- 1 šalica kvinoje
- 3 kom rajčica
- 50 g crnih maslina
- 1 kom avokado
- 2 žlice Mutti umaka od rajčice
- 50 ml maslinova ulja
- Sol
- Papar
- Bosiljak
- Origano
- Chili
Postupak pripreme:
- Kvinoju isperite pod mlazom hladne vode i stavite je kuhati u vodu ili temeljac (3 šalice tekućine na 1 šalicu kvinoje) 15-20 minuta, sve dok klice ne postanu vidljive.
- Paprike operite, prepolovite ih i očistite od sjemenki.
- Na kockice narežite dvije rajčice i po jednu polovicu crvene i zelene paprike.
- Preostalu rajčicu izmiksajte u blenderu ili je narežite na manje komadiće i protisnite.
- Na maslinovom ulju pržite povrće i začinite ga solju, paprom, bosiljkom, origanom i chillijem.
- Kad omekša dodajte protisnutu rajčicu i Mutti umak od rajčice.
- Ubacite kvinoju i masline pa pomiješajte da se svi sastojci povežu, a zatim maknite s vatre.
- Paprike stavite u dublju nauljenu posudu i napunite ih smjesom.
- Pecite ih na 190 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne omekšaju.
- Tanko narezane šnite avokada rasporedite po paprikama i, po želji, pospite mljevenim chilijem.
Poslužiti toplo.