Kvrguša

Pripremite tradicionalno bosansko jelo od piletine
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 385

Potrebno vam je

  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 500 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 7 žlica ulje suncokretovo
  • 6 kom jaje kokošje
  • 150 g oštro brašno
  • 0.50 mala žlica sol
  • 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Priprema

  1. Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na komade i začinite. Pripremljeno meso ispržite na tri žlice zagrijanog ulja sa svih strana oko desetak minuta.
  2. Umućena jaja pomiješajte s brašnom, solju i mlijekom pa smjesu ostavite da odstoji 10-15 minuta. U vatrostalnu posudu ili lim stavite preostalo ulje pa ga zagrijte. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte ostatak smjese od jaja, brašna i mlijeka.
  3. Pecite zagrijano 15-20 minuta na 210°C.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr