gastro postao
Pripremite tradicionalno bosansko jelo od piletine
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 385
Potrebno vam je
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 500 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 7 žlica ulje suncokretovo
- 6 kom jaje kokošje
- 150 g oštro brašno
- 0.50 mala žlica sol
- 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Priprema
- Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na komade i začinite. Pripremljeno meso ispržite na tri žlice zagrijanog ulja sa svih strana oko desetak minuta.
- Umućena jaja pomiješajte s brašnom, solju i mlijekom pa smjesu ostavite da odstoji 10-15 minuta. U vatrostalnu posudu ili lim stavite preostalo ulje pa ga zagrijte. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte ostatak smjese od jaja, brašna i mlijeka.
- Pecite zagrijano 15-20 minuta na 210°C.
Izvor Skuhatćute