Lagana beze rolada s malinama i borovnicama

Shutterstock Beze rolada s malinama i borovnicama
Uživaj u pjenastoj beze kori i osvježavajućem okusu malina i borovnica
Vidi originalni članak

Ako obožavaš klasičnu Pavlovu tortu, onda je ova rolada kao stvorena za tebe. Za pripremu je potrebno tek nekoliko standardnih sastojaka te svježe maline, borovnice i krem sir.

Savršena je za ljetne zabave, a najukusnija je svježe pripremljena jer su tada beze kore još hrskave. Rolada će se odlično slagati s čašom rose vina, a ne zaboravi dodati i malo bobica kao ukras. 
 

Kraljica ljetnih bobica Okusi sve čari malina u ovim ljetnim receptima

 

Lagana beze rolada s malinama i borovnicama

Sastojci - za beze koru:

  • 4 velika bjelanjka
  • 160 g šećera
  • 1 žličica gustina
  • 1 žličica soka od limuna
  • 1 prstohvat soli

Sastojci - za kremu:

  • 150 g krem sira
  • 200 g mliječnog slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 200 g malina
  • 100 g borovnica

 

tips & tricks Najbolji vodič za skladištenje i zamrzavanje šumskog voća

 

Postupak: 

  1. Najprije ispeci beze koru. Bjelanjke miješaj mikserom dok ne pobijele i zatim dodaj jednu po jednu žlicu šećera te sol uz konstantno miješanje. Kada je bjelanjak postao čvrst i stvara oštre vrhove kada kroz njih prođemo žlicom, vrijeme je da dodaš gustin i limunov sok. Sve dobro promiješaj pa rasporedi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Koru peci oko 20 minuta na 150 stupnjeva. 
  2. Neka se biskvit ohladi nekoliko minuta. Za to vrijeme na vlažnu krpu stavi papir za pečenje posipan šećerom u prahu. Beze koru stavi na papir okrenutu gornjom stranom prema dolje i pažljivo ukloni papir na kojem se pekla. Ostavi da se ohladi 10-ak minuta.
  3. Dok se kora hladi pripremi kremu tako što ćeš mikserom pomiješati krem sir, slatko vrhnje i šećer u prahu. Kada dobiješ gustu smjesu prebaci ju na ohlađenu beze koru. Rasporedi maline i borovnice po kremi i pažljivo, pomoću krpe i papira za pečenje, zarolaj koru u roladu. 
  4. Jednom kada je rolada gotova, spremi ju u hladnjak i ostavi da se ohladi nekoliko sati. Posluži hladnu, s nekoliko malina. 

 

Tips & Tricks Bobičasto voće i pogreške koje često radimo

 

Posjeti Gastro.hr