Recepti Desert 07. srpnja 2024.

Lagana beze rolada s malinama i borovnicama

Desert
35 MIN
20 MIN
12
SREDNJE
pavlova rolada, beze
Beze rolada s malinama
foto: Instagram @andreeachinesefood
Uživaj u pjenastoj beze kori i osvježavajućem okusu malina i borovnica

Ako obožavaš klasičnu Pavlovu tortu, onda je ova beze rolada kao stvorena za tebe. Za pripremu je potrebno tek nekoliko standardnih sastojaka te svježe maline, borovnice i krem sir.

Savršena je za ljetne zabave, a najukusnija je svježe pripremljena jer su tada beze kore još hrskave. Ova beze rolada će se odlično slagati s čašom rose vina, a ne zaboravi dodati i malo bobica kao ukras. 

Možda vas zanima... Okusi sve čari malina u ovim ljetnim receptima Recepti

maline | Author: Birgith Roosipuu/Unsplash Maline foto: Birgith Roosipuu/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Lagana beze rolada s malinama i borovnicama
35 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Bjelanjak 4 kom
  • Šećer 160 g
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 1 žličica
  • Sok od limuna 1 žličica
  • Sol 1 prstohvat
  • Krem sir 150 g
  • Slatko vrhnje 200 g
  • Šećer u prahu 2 žlica
  • Maline 200 g
  • Borovnice 100 g
Postupak
  1. Najprije ispeci beze koru. Bjelanjke miksaj dok ne pobijele i zatim dodaj jednu po jednu žlicu šećera te sol uz konstantno miješanje.

    Kada je bjelanjak postao čvrst i stvara oštre vrhove kada kroz njih prođemo žlicom, vrijeme je da dodaš gustin i limunov sok. Sve dobro promiješaj pa rasporedi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

    Koru peci oko 20 minuta na 150 stupnjeva. 


  2. Neka se beze kora ohladi nekoliko minuta. Za to vrijeme na vlažnu krpu stavi papir za pečenje posipan šećerom u prahu. Beze koru stavi na papir okrenutu gornjom stranom prema dolje i pažljivo ukloni papir na kojem se pekla. Ostavi da se ohladi 10-ak minuta.


  3. Dok se kora hladi pripremi kremu tako što ćeš mikserom pomiješati krem sir, slatko vrhnje i šećer u prahu. Kada dobiješ gustu smjesu prebaci ju na ohlađenu beze koru. Rasporedi maline i borovnice po kremi i pažljivo, pomoću krpe i papira za pečenje, zarolaj koru u roladu. 


  4. Jednom kada je rolada gotova, spremi ju u hladnjak i ostavi da se ohladi nekoliko sati. Posluži hladnu, s nekoliko malina. 


Imao još recepata za divne deserte s malinama!

Možda vas zanima... Tiramisu s malinama još više volimo od originala Native sadržaj muffini od malina Možda vas zanima... Sočni muffini za najveće ljubitelje malina Recepti Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom Možda vas zanima... Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom Kolumne

 

 

 

Komentari 3
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:00 08. Kolovoz 2022.

    Ljetna torta

  • amando 10:59 08. Kolovoz 2022.

    Odlična

  • amando 10:59 08. Kolovoz 2022.

    Prekrasna