Uživaj u pjenastoj beze kori i osvježavajućem okusu malina i borovnica
Ako obožavaš klasičnu Pavlovu tortu, onda je ova beze rolada kao stvorena za tebe. Za pripremu je potrebno tek nekoliko standardnih sastojaka te svježe maline, borovnice i krem sir.
Savršena je za ljetne zabave, a najukusnija je svježe pripremljena jer su tada beze kore još hrskave. Ova beze rolada će se odlično slagati s čašom rose vina, a ne zaboravi dodati i malo bobica kao ukras.
Najprije ispeci beze koru. Bjelanjke miksaj dok ne pobijele i zatim dodaj jednu po jednu žlicu šećera te sol uz konstantno miješanje.
Kada je bjelanjak postao čvrst i stvara oštre vrhove kada kroz njih prođemo žlicom, vrijeme je da dodaš gustin i limunov sok. Sve dobro promiješaj pa rasporedi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Koru peci oko 20 minuta na 150 stupnjeva.
Neka se beze kora ohladi nekoliko minuta. Za to vrijeme na vlažnu krpu stavi papir za pečenje posipan šećerom u prahu. Beze koru stavi na papir okrenutu gornjom stranom prema dolje i pažljivo ukloni papir na kojem se pekla. Ostavi da se ohladi 10-ak minuta.
Dok se kora hladi pripremi kremu tako što ćeš mikserom pomiješati krem sir, slatko vrhnje i šećer u prahu. Kada dobiješ gustu smjesu prebaci ju na ohlađenu beze koru. Rasporedi maline i borovnice po kremi i pažljivo, pomoću krpe i papira za pečenje, zarolaj koru u roladu.
Jednom kada je rolada gotova, spremi ju u hladnjak i ostavi da se ohladi nekoliko sati. Posluži hladnu, s nekoliko malina.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.