Kolumne 16. ožujka 2024.

Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom

Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom
Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom foto: Nikolina's Kitchen
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj kremasti no bake cheesecake osvaja izgledom i okusom. Spoj bijele čokolade i sira u kombinaciji s malinama će te jednostavno oduševiti

Sastoji se od klasične podloge od keksa, dva reda kreme od sira i bijele čokolade i jednog reda malina. Gore je preliven prefinom glazurom od vrhnja za šlag i bijele čokolade.

Za ovu tortu za vrijeme pripreme potrebno je dosta koristiti zamrzivač.

 

Quiche od poriluka i sira Možda vas zanima... Sjajan brzi obrok - quiche od poriluka i sira Recepti

 

Našu novu kolumnisticu Nikolinu možete pratiti na blogu Nikolina's Kitchen i Instagram profilu.

 

 | Author: Nikolina's Kitchen foto: Nikolina's Kitchen

Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom

Sastojci - za podlogu:

  • 200 g keksa
  • 140 g maslaca

Sastojci - za kremu od sira:

  • 250 g mascarpone sira
  • 500 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
  • 200 g krem sira
  • 100 g bijele čokolade
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 2 kremfixa

Sastojci - za žele od maline:

  • 200 g malina (može smrznute)
  • 100 ml vode
  • 3 žlice šećera
  •  1 vanilin šećer
  • 1,5 žličice želatine
  • 3 žlice vode za želatinu

Sastojci - za glazuru:

  • 200 g bijele čokolade
  • 250 ml vrhnje za šlag

Postupak - podloaq:

  1. Samelji kekse i rastopi maslac. Premaži kalup s malo tog rastopljenog maslaca, a ostatak ulij u kekse i dobro promiješaj.
  2. Utisni smjesu od keksa u kalup. To je najbolje raditi sa dnom čaše. Što se bolje utisne, manje će se mrviti pri rezanju.

Postupak - žele od maline:

  1. Želatinu (1,5 žličicu) stavi u malu posudu i zalijte sa 3 žlice vode. Ostavi da nabubri 10 minuta.
  2. Maline prokuhaj sa 100 ml vode, dodaj šećer i vanilin šećer.
  3. Kada se sve otopilo maline maknite s vatre, usitni i u još tako vruće dodaj nabubrenu želatinu. Samo miješaj dok se ne otopi skroz. Taj sirup procijedi od koštica i ostavi da se hladi.

Postupak - krema od sira:

  1. 150 ml vrhnja za šlag zagrij na vatri do vrenja, maknite s vatre i u unutra ubaci kockice bijele čokolade. Ostavi sa strane da se topi i ohladi povremeno miješajući.
  2. Ostatak vrhnja za šlag miksaj, kada počne dobivati gušću konzistenciju ubaci 2 kremfixa, mascarpone, krem sir, šećer i vaniliju. Kada je sve dobilo lijepu čvrstoću dodaj postupno dok miksaš vrhnje s čokoladom (ne smije biti vruće!!).
  3. Sada kada imaš gotove sve sastojke stavi pola smjese od sira na kekse i ubaci u zamrzivač na nekih 20-ak minuta. Kada se lijepo stegnulo sa žlicom stavljaš sirup od maline na prvi sloj kreme od sira. Ponovo ubaci u zamrzivač dok se žele ne stegne dovoljno da po njemu možete lijepo nanijeti drugi sloj kreme od sira. Njega isto nanosi žlicom malo po malo.
  4. Vrati u zamrzivač da se torta skroz stegne za glazuru.

Postupak - glazura:

  1. Vrhnje za šlag zagrij do vrenja, makni s vatre i ubacite čokoladu. Miješaj dok se ne otopi i ohladi.
  2. Tortu koja se dovoljno stisnula u zamrzivaču izvadi iz kalupa (prvo odvojiti rubove sa nožem). Prelij po njoj glazuru.
  3. Video kako najlakše preliti glazuru po torti pogledaj na linku.
  4. Vrati tortu još pola sata u zamrzivač i nakon toga može biti u hladnjaku do posluživanja.

*Ova glazura se neće stvrdnuti, kao obična čokoladna glazura. Ona mora biti ovako sjajna i mekana.

 | Author: Nikolina's Kitchen foto: Nikolina's Kitchen

 | Author: Nikolina's Kitchen foto: Nikolina's Kitchen

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mrkva7 17:51 05. Travanj 2019.

    Koliko dugo moze stajati? Tipa ako ga napravim veceras, hoce izdrzati do nedelje?