Kolumne 37301 prikaza 17. ožujka 2019.

Sve što vam treba: Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom

Nikolina's Kitchen
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj kremasti no bake cheesecake osvaja izgledom i okusom. Spoj bijele čokolade i sira u kombinaciji s malinama će vas jednostavno oduševiti.

Sastoji se od klasične podloge od keksa, dva reda kreme od sira i bijele čokolade i jednog reda malina. Gore je preliven prefinom glazurom od vrhnja za šlag i bijele čokolade.

Za ovu tortu za vrijeme pripreme potrebno je dosta koristiti zamrzivač.

 

Možda vas zanima... Quiche od poriluka i sira - slana torta koju obožavamo Kolumne

 

Našu novu kolumnisticu Nikolinu možete pratiti na blogu Nikolina's Kitchen i Instagram profilu.

 

 | Author: Nikolina's Kitchen Nikolina's Kitchen

Sastojci za podlogu:

  • 200 g keksa
  • 140 g maslaca
  • Krema od sira:
  • 250 g mascarpone sira
  • 500 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
  • 200 g krem sira
  • 100 g bijele čokolade
  • 6o g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 2 kremfixa

Žele od maline:

  • 200 g malina (može smrznute)
  • 100 ml vode
  • 3 žlice šećera
  •  1 vanilin šećer
  • 1,5 žličice želatine
  • 3 žlice vode za želatinu

Glazura:

  • 200 g bijele čokolade
  • 250 ml vrhnje za šlag

Postupak pripreme podloge:

  1. Sameljite kekse i rastopite maslac. Premažite kalup s malo tog rastopljenog maslaca, a ostatak ulijte u kekse i dobro promiješajte. Utisnite smjesu od keksa u kalup. To je najbolje raditi sa dnom čaše. Što se bolje utisne, manje će se mrviti pri rezanju.

Žele od maline:

  1. Želatinu (1,5 žličicu) stavite u malu posudu i zalijte s 3 žlice vode. Ostavite da nabubri 10 minuta.
  2. Maline prokuhajte sa 100 ml vode, dodajte šećer i vanilin šećer.
  3. Kada se sve otopilo maline maknite s vatre, usitnite i u još tako vruće dodajte nabubrenu želatinu. Samo miješajte dok se ne otopi skroz. Taj sirup procijedite od koštica i ostavite da se hladi.

Krema od sira:

  1. 150 ml vrhnja za šlag zagrijte na vatri do vrenja, maknite s vatre i u unutra ubacite kockice bijele čokolade. Ostavite sa strane da se topi i ohladi povremeno miješajući.
  2. Ostatak vrhnja za šlag miksajte, kada počne dobivati gušću konzistenciju ubacite 2 kremfixa, mascarpone, krem sir, šećer i vaniliju. Kada je sve dobilo lijepu čvrstoću dodajte postupno dok miksate vrhnje s čokoladom (ne smije biti vruće!!).
  3. Sada kada imate gotove sve sastojke stavite pola smjese od sira na kekse i ubacite u zamrzivač na nekih 20 ak minuta. Kada se lijepo stegnulo sa žlicom stavljate sirup od maline na prvi sloj kreme od sira. Ponovo ubacite u zamrzivač dok se žele ne stegne dovoljno da po njemu možete lijepo nanijeti drugi sloj kreme od sira. Njega isto nanosite sa žlicom malo po
  4. malo.
  5. Vratite u zamrzivač da se torta skroz stegne za glazuru.

Glazura:

  1. Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja, maknite s vatre i ubacite čokoladu. Miješajte dok se ne otopi i ohladi.
  2. Tortu koja se dovoljno stisnula u zamrzivaču izvadite iz kalupa (prvo odvojiti rubove sa nožem). Prelijte po njoj glazuru.
  3. Video kako najlakše preliti glazuru po torti pogledajte na linku.
  4. Vratite tortu još pola sata u zamrzivač i nakon toga može biti u hladnjaku do posluživanja.

*Ova glazura se neće stvrdnuti, kao obična čokoladna glazura. Ona mora biti ovako sjajna i mekana.

 | Author: Nikolina's Kitchen Nikolina's Kitchen

 | Author: Nikolina's Kitchen Nikolina's Kitchen

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Mrkva7 17:51 05. Travanj 2019.

    Koliko dugo moze stajati? Tipa ako ga napravim veceras, hoce izdrzati do nedelje?