Sastoji se od klasične podloge od keksa, dva reda kreme od sira i bijele čokolade i jednog reda malina. Gore je preliven prefinom glazurom od vrhnja za šlag i bijele čokolade.
Za ovu tortu za vrijeme pripreme potrebno je dosta koristiti zamrzivač.
Našu novu kolumnisticu Nikolinu možete pratiti na blogu Nikolina's Kitchen i Instagram profilu.
Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom
Sastojci - za podlogu:
- 200 g keksa
- 140 g maslaca
Sastojci - za kremu od sira:
- 250 g mascarpone sira
- 500 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
- 200 g krem sira
- 100 g bijele čokolade
- 60 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 2 kremfixa
Sastojci - za žele od maline:
- 200 g malina (može smrznute)
- 100 ml vode
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1,5 žličice želatine
- 3 žlice vode za želatinu
Sastojci - za glazuru:
- 200 g bijele čokolade
- 250 ml vrhnje za šlag
Postupak - podloaq:
- Samelji kekse i rastopi maslac. Premaži kalup s malo tog rastopljenog maslaca, a ostatak ulij u kekse i dobro promiješaj.
- Utisni smjesu od keksa u kalup. To je najbolje raditi sa dnom čaše. Što se bolje utisne, manje će se mrviti pri rezanju.
Postupak - žele od maline:
- Želatinu (1,5 žličicu) stavi u malu posudu i zalijte sa 3 žlice vode. Ostavi da nabubri 10 minuta.
- Maline prokuhaj sa 100 ml vode, dodaj šećer i vanilin šećer.
- Kada se sve otopilo maline maknite s vatre, usitni i u još tako vruće dodaj nabubrenu želatinu. Samo miješaj dok se ne otopi skroz. Taj sirup procijedi od koštica i ostavi da se hladi.
Postupak - krema od sira:
- 150 ml vrhnja za šlag zagrij na vatri do vrenja, maknite s vatre i u unutra ubaci kockice bijele čokolade. Ostavi sa strane da se topi i ohladi povremeno miješajući.
- Ostatak vrhnja za šlag miksaj, kada počne dobivati gušću konzistenciju ubaci 2 kremfixa, mascarpone, krem sir, šećer i vaniliju. Kada je sve dobilo lijepu čvrstoću dodaj postupno dok miksaš vrhnje s čokoladom (ne smije biti vruće!!).
- Sada kada imaš gotove sve sastojke stavi pola smjese od sira na kekse i ubaci u zamrzivač na nekih 20-ak minuta. Kada se lijepo stegnulo sa žlicom stavljaš sirup od maline na prvi sloj kreme od sira. Ponovo ubaci u zamrzivač dok se žele ne stegne dovoljno da po njemu možete lijepo nanijeti drugi sloj kreme od sira. Njega isto nanosi žlicom malo po malo.
- Vrati u zamrzivač da se torta skroz stegne za glazuru.
Postupak - glazura:
- Vrhnje za šlag zagrij do vrenja, makni s vatre i ubacite čokoladu. Miješaj dok se ne otopi i ohladi.
- Tortu koja se dovoljno stisnula u zamrzivaču izvadi iz kalupa (prvo odvojiti rubove sa nožem). Prelij po njoj glazuru.
- Video kako najlakše preliti glazuru po torti pogledaj na linku.
- Vrati tortu još pola sata u zamrzivač i nakon toga može biti u hladnjaku do posluživanja.
*Ova glazura se neće stvrdnuti, kao obična čokoladna glazura. Ona mora biti ovako sjajna i mekana.