Sastoji se od klasične podloge od keksa, dva reda kreme od sira i bijele čokolade i jednog reda malina. Gore je preliven prefinom glazurom od vrhnja za šlag i bijele čokolade.
Za ovu tortu za vrijeme pripreme potrebno je dosta koristiti zamrzivač.
Našu novu kolumnisticu Nikolinu možete pratiti na blogu Nikolina's Kitchen i Instagram profilu.
Sastojci za podlogu:
- 200 g keksa
- 140 g maslaca
- Krema od sira:
- 250 g mascarpone sira
- 500 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
- 200 g krem sira
- 100 g bijele čokolade
- 6o g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 2 kremfixa
Žele od maline:
- 200 g malina (može smrznute)
- 100 ml vode
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1,5 žličice želatine
- 3 žlice vode za želatinu
Glazura:
- 200 g bijele čokolade
- 250 ml vrhnje za šlag
Postupak pripreme podloge:
- Sameljite kekse i rastopite maslac. Premažite kalup s malo tog rastopljenog maslaca, a ostatak ulijte u kekse i dobro promiješajte. Utisnite smjesu od keksa u kalup. To je najbolje raditi sa dnom čaše. Što se bolje utisne, manje će se mrviti pri rezanju.
Žele od maline:
- Želatinu (1,5 žličicu) stavite u malu posudu i zalijte s 3 žlice vode. Ostavite da nabubri 10 minuta.
- Maline prokuhajte sa 100 ml vode, dodajte šećer i vanilin šećer.
- Kada se sve otopilo maline maknite s vatre, usitnite i u još tako vruće dodajte nabubrenu želatinu. Samo miješajte dok se ne otopi skroz. Taj sirup procijedite od koštica i ostavite da se hladi.
Krema od sira:
- 150 ml vrhnja za šlag zagrijte na vatri do vrenja, maknite s vatre i u unutra ubacite kockice bijele čokolade. Ostavite sa strane da se topi i ohladi povremeno miješajući.
- Ostatak vrhnja za šlag miksajte, kada počne dobivati gušću konzistenciju ubacite 2 kremfixa, mascarpone, krem sir, šećer i vaniliju. Kada je sve dobilo lijepu čvrstoću dodajte postupno dok miksate vrhnje s čokoladom (ne smije biti vruće!!).
- Sada kada imate gotove sve sastojke stavite pola smjese od sira na kekse i ubacite u zamrzivač na nekih 20 ak minuta. Kada se lijepo stegnulo sa žlicom stavljate sirup od maline na prvi sloj kreme od sira. Ponovo ubacite u zamrzivač dok se žele ne stegne dovoljno da po njemu možete lijepo nanijeti drugi sloj kreme od sira. Njega isto nanosite sa žlicom malo po
- malo.
- Vratite u zamrzivač da se torta skroz stegne za glazuru.
Glazura:
- Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja, maknite s vatre i ubacite čokoladu. Miješajte dok se ne otopi i ohladi.
- Tortu koja se dovoljno stisnula u zamrzivaču izvadite iz kalupa (prvo odvojiti rubove sa nožem). Prelijte po njoj glazuru.
- Video kako najlakše preliti glazuru po torti pogledajte na linku.
- Vratite tortu još pola sata u zamrzivač i nakon toga može biti u hladnjaku do posluživanja.
*Ova glazura se neće stvrdnuti, kao obična čokoladna glazura. Ona mora biti ovako sjajna i mekana.