Native sadržaj 02. srpnja 2024.

Tiramisu s malinama još više volimo od originala

foto: Sandra Rončević

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Lipanj nam donosi toliko raznog voća da ga jednostavno moramo iskoristiti za pripremu najfinijih kolača!

Tiramisu je jedan od omiljenih deserata ne samo u Italiji, nego i diljem svijeta. Dolazi u nebrojeno mnogo varijanti i izvedenica, a jedna od nama najdražih je ona koju priprema Sandra Rončević, autorica bloga "O slanom & slatkom: O svemu". Sandra je tradicionalni okus tiramisua spojila s osvježavajućim malinama i tako stvorila savršen desert kojim ćemo dočekati ljeto. Sve namirnice pronašla je u METRO Chef ponudi, a kako ga pripremiti možeš i ti, pogledaj u nastavku. 

Sastojci:

Umak od malina:

  • 300 g smrznutih malina METRO Chef
  • 2 žlice šećera u prahu
  • Par kapi soka od limuna

Za kremu:

  • 500 g mascarpone sira
  • 6 jaja METRO Chef
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

 | Author: Sandra Rončević foto: Sandra Rončević

Za umakanje piškota:

  • 500 ml hladne kave
  • 35 ml ruma

Za ukrašavanje:

  • 250 g slatkog vrhnja
  • 125 g svježih malina
  • listići svježe metvice METRO Chef

Priprema:

  1. U manju posudu stavite smrznute maline, dodajte im šećer u prahu i sok od limuna pa kuhajte 8-10 minuta dok se maline skroz ne raspadnu, a sadržaj ugusti. Procijedite kroz gusto cjedilo kako biste odstranili sjemenke i skroz ohladite.
  2. Napravite kremu: u zdjelu stavite mascarpone, dodajte mu 2 žlice šećera u prahu i vaniliju. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, žumanjke dodajte siru pa dobro izmutite mikserom u pjenastu smjesu.
  3. *Žumanjke možete i kratko termički obraditi na pari tako da ih zajedno sa šećerom dobro izradite mikserom iznad posude s vodom koja vrije, potom ih lagano prohladite i onda umiješate u mascarpone.
  4. U drugoj posudi mikserom izmiksajte bjelanjke i žlicu-dvije šećera u prahu u čvrsti snijeg kojeg dodajte u smjesu od jaja i sira, uvijek lagano miješajući špatulom.
  5. Hladnu kavu pomiješajte s rumom pa krenite umakati piškote slažući ih u dva reda, piškote premažite kremom od sira i jaja, žlicom dodajte umak od malina (prošarajte cijelu površinu) pa preko kreme složite novi red piškota umočenih u kavu. Premažite ostatkom kreme od sira i jaja, prekrijte folijom i dobro ohladite (najmanje 8 sati, a najbolje preko noći).
  6. Istucite slatko vrhnje, dodajte mu žlicu šećera u prahu. Slastičarsku vrećicu premažite s malo umaka od malina i napunite vrhnjem pa ukrasite ohlađeni tiramisu. Dodajte i svježe maline i metvicu te dodatno ukrasite kremom od malina.

 | Author: Sandra Rončević foto: Sandra Rončević

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:59 02. Srpanj 2024.

    Fin kolac