Lagani ljetni tart s rajčicama i brie sirom

Melissa Walker Horn/Unsplash Ukusni tart s rajčicama i brie sirom možeš poslužiti kao predjelo ili glavno jelo
Za spremanje ovog slasnog tarta trebat će ti manje od sat vremena, a obitelj ili ekipa bit će oduševljeni rezultatom
Vidi originalni članak

Sočne ljetne rajčice jednostavno zovu da ih ugradiš u svoja jela, zašto to ne napraviti već danas? Ovaj tart možeš poslužiti kao savršeno ljetno predjelo, ali i kao glavno jelo, uz primjerice salatu od rikule.

 

Ljetni okusi Tart od patlidžana, fete i limuna - lagan i nevjerojatno ukusan

 

Svakako na kraju tart obogati s nekoliko kapi balzamičkog octa jer upravo aceto balsamico efektno sljubljuje slane i slatke okuse u jedinstvenu cjelinu. A ako nešto od tarta i ostane, ostake prelij pečenim jajem i dobit ćeš ukusan doručak.

Tart s rajčicama i brie sirom

Sastojci:

  • 4 rajčice, narezane na tanke ploške
  • 1 kolut brie sira, narezanog na tanke kriške
  • lisnato tijesto
  • 1 žlica svježeg vlasca, nasjeckanog
  • sol i papar po želji
  • balzamični ocat (za posluživanje)
  • 1 žlica listića svježeg bosiljka (nasjeckanih ili natrganih, za posluživanje)
  • malo brašna (za podlogu)

 

Začinjeno s ljubavlju Tart sa šparogama, sirom i jajima - brže ne može!

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 200oC. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj lisnato tijesto u pravokutnik. Izvuci tijesto na lim za pečenje. Nožem zareži obrub od 1 cm oko rubova. Stavi u hladnjak da očvrsne, oko 15 minuta.
  2. U međuvremenu pospi rajčice s 1/2 žličice soli i rasporedi ih u jednom sloju na tanjure obložene papirnatim ručnicima. Ostavi 10 minuta, mijenjaj papirnate ručnike kad postanu mokri. Koristi papirnate ručnike i na gornjem dijelu rajčica kako bi papir upio što više vlage.
  3. Izvadi tijesto iz hladnjaka i rasporedi brie ravnomjerno po lisnatom tijestu, ostavljajući rub od 1 cm od kraja. Povrh brie sira poslaži narezane rajčice, malo preklapajući slojeve.
  4. Peci u pećnici dok se tijesto ne digne i ne postane zlatno, a sir se otopi, 22 do 26 minuta. Ostavi da se malo ohladi. Pečeni tart pospi vlascem i popapri. Prelij s malo balzamičnog octa i pospi natrganim listićima svježeg bosiljka.

 

Zalogaj više Luk i poriluk kao zvijezde lisnatih i prhkih pita za prste polizati Osvježavajuć i neodoljiv: Tart od limuna

 

Posjeti Gastro.hr