Za spremanje ovog slasnog tarta od rajčica i brie sira trebat će ti manje od sat vremena, a obitelj ili ekipa bit će oduševljeni rezultatom
Sočne ljetnerajčice jednostavno zovu da ih ugradiš u svoja jela, zašto to ne napraviti već danas? Ovaj tart od rajčica možeš poslužiti kao savršeno ljetno predjelo, ali i kao glavno jelo, uz primjerice salatu od rikule.
Svakako na kraju tart obogati s nekoliko kapi balzamičkog octa jer upravoaceto balsamico efektno sljubljuje slane i slatke okuse u jedinstvenu cjelinu. A ako nešto od tarta i ostane, ostake prelij pečenim jajem i dobit ćeš ukusan doručak.
Brie valja narezati na tanke kriške, baš kao i rajčice
foto: Karolina Grabowska/Pexels
Bogatstvo raznih boja rajčica odlično možeš iskoristiti za ovaj tart te složiti vizuano genijalnu kombinaciju
foto: Mathias Reding/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Tart s rajčicama i brie sirom
30 MIN
pripreme
26 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Rajčica
4
kom
Brie
1
kom
Lisnato tijesto
500
g
Vlasac
1
žlica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Aceto Balsamico
Svježi bosiljak
1
žlica
Brašno
2
žlica
Postupak
Zagrij pećnicu na 200oC. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj lisnato tijesto u pravokutnik. Izvuci tijesto na lim za pečenje. Nožem zareži obrub od 1 cm oko rubova. Stavi u hladnjak da očvrsne, oko 15 minuta.
U međuvremenu pospi rajčice sa 1/2 žličice soli i rasporedi ih u jednom sloju na tanjure obložene papirnatim ručnicima. Ostavi 10 minuta, mijenjaj papirnate ručnike kad postanu vlažni. Koristi papirnate ručnike i na gornjem dijelu rajčica kako bi papir upio što više vlage.
Izvadi tijesto iz hladnjaka i rasporedi brie ravnomjerno po lisnatom tijestu, ostavljajući rub od 1 cm od kraja. Povrh brie sira poslaži narezane rajčice, malo preklapajući slojeve.
Peci u pećnici dok se tijesto ne digne i ne postane zlatno, a sir se otopi, 22-26 minuta. Ostavi da se malo ohladi.
Pečeni tart pospi vlascem i popapri. Prelij s malo balzamičnog octa i pospi natrganim listićima svježeg bosiljka.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.