Recepti 27. kolovoza 2024.

RUČAK ZA 5 Ljetni tart od rajčica i brie sira

Povrće
30 MIN
26 MIN
8
JEDNOSTAVNO
tart od rajčica
Tart od rajčica i lisnatog tijesta
foto: Instagram @marissamakes_
Za spremanje ovog slasnog tarta od rajčica i brie sira trebat će ti manje od sat vremena, a obitelj ili ekipa bit će oduševljeni rezultatom

Sočne ljetne rajčice jednostavno zovu da ih ugradiš u svoja jela, zašto to ne napraviti već danas? Ovaj tart od rajčica možeš poslužiti kao savršeno ljetno predjelo, ali i kao glavno jelo, uz primjerice salatu od rikule.

Svakako na kraju tart obogati s nekoliko kapi balzamičkog octa jer upravo aceto balsamico efektno sljubljuje slane i slatke okuse u jedinstvenu cjelinu. A ako nešto od tarta i ostane, ostake prelij pečenim jajem i dobit ćeš ukusan doručak.

cherry rajčice Možda vas zanima... Imamo 6 genijalnih ljetnih recepata sa cherry rajčicama! Recepti

 | Author: Karolina Grabowska/Pexels Brie valja narezati na tanke kriške, baš kao i rajčice foto: Karolina Grabowska/Pexels

 | Author: Mathias Reding/Pexels Bogatstvo raznih boja rajčica odlično možeš iskoristiti za ovaj tart te složiti vizuano genijalnu kombinaciju foto: Mathias Reding/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Tart s rajčicama i brie sirom
30 MIN
pripreme
26 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Rajčica 4 kom
  • Brie 1 kom
  • Lisnato tijesto 500 g
  • Vlasac 1 žlica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Aceto Balsamico
  • Svježi bosiljak 1 žlica
  • Brašno 2 žlica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 200oC. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj lisnato tijesto u pravokutnik. Izvuci tijesto na lim za pečenje. Nožem zareži obrub od 1 cm oko rubova. Stavi u hladnjak da očvrsne, oko 15 minuta.


  2. U međuvremenu pospi rajčice sa 1/2 žličice soli i rasporedi ih u jednom sloju na tanjure obložene papirnatim ručnicima. Ostavi 10 minuta, mijenjaj papirnate ručnike kad postanu vlažni. Koristi papirnate ručnike i na gornjem dijelu rajčica kako bi papir upio što više vlage.


  3. Izvadi tijesto iz hladnjaka i rasporedi brie ravnomjerno po lisnatom tijestu, ostavljajući rub od 1 cm od kraja. Povrh brie sira poslaži narezane rajčice, malo preklapajući slojeve.


  4. Peci u pećnici dok se tijesto ne digne i ne postane zlatno, a sir se otopi, 22-26 minuta. Ostavi da se malo ohladi.

    Pečeni tart pospi vlascem i popapri. Prelij s malo balzamičnog octa i pospi natrganim listićima svježeg bosiljka.


isprobaj i ove fine, sla(s)ne tartove...

Poriluk može biti prava zvijezda jela! Možda vas zanima... Luk i poriluk kao zvijezde lisnatih i prhkih pita Recepti Možda vas zanima... Tart sa šparogama, sirom i jajima - brže ne može! Kolumne Možda vas zanima... Tart od patlidžana, fete i limuna - lagan i nevjerojatno ukusan Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:50 23. Kolovoz 2023.

    ukusno i fino