Lađice s humusom

Kuhana jaja možete uz učiniti daleko zanimljivijima uz dodatak humusa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 534

Ostalo

  • 8 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica humus
  • 0.25 šalica majoneza
  • sol
  • 1 mala žlica limunov sok
  • 1 žličica paprika u prahu
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe

Humus

  • 450 g slanutak, konzerva
  • 1 režanj češnjak
  • 1 mala žlica limunov sok
  • 1 žlica tahini
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Za humus izmiksajte slanutak s tekućinom iz konzerve, zdrobljeni češnjak, limunov sok i tahini umak u pire. Prebacite u zdjelu. Dodajte dvije žlice maslinova ulja te miješajte dok ne postane glatko. Začinite solju.
  2. Skuhajte i ogulite jaja. Prepolovite ih i izvadite žumanjak. U zdjelicu sa žumanjkom dodajte humus, majonezu i limunov sok pa zgnježite vilicom. Posolite i dodajte crvenu papriku. Žličicom ili vrećicom za ukrašavanje torte napunite polovice bjelanjka pa ih ukrasite prženim sjemenkama sezama i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr