gastro postao
Kuhana jaja možete uz učiniti daleko zanimljivijima uz dodatak humusa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 534
Ostalo
- 8 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica humus
- 0.25 šalica majoneza
- sol
- 1 mala žlica limunov sok
- 1 žličica paprika u prahu
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
Humus
- 450 g slanutak, konzerva
- 1 režanj češnjak
- 1 mala žlica limunov sok
- 1 žlica tahini
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Za humus izmiksajte slanutak s tekućinom iz konzerve, zdrobljeni češnjak, limunov sok i tahini umak u pire. Prebacite u zdjelu. Dodajte dvije žlice maslinova ulja te miješajte dok ne postane glatko. Začinite solju.
- Skuhajte i ogulite jaja. Prepolovite ih i izvadite žumanjak. U zdjelicu sa žumanjkom dodajte humus, majonezu i limunov sok pa zgnježite vilicom. Posolite i dodajte crvenu papriku. Žličicom ili vrećicom za ukrašavanje torte napunite polovice bjelanjka pa ih ukrasite prženim sjemenkama sezama i poslužite.
Izvor Skuhatćute