Lazanje s pršutom, sirom i rajčicom

Stockfood
Uvijek omiljene lazanje u još jednoj zanimljivoj kombinaciji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 528

Potrebno vam je

  • 5 režanj češnjak
  • 300 g sir tilzit
  • 120 g krem sir
  • 40 g parmezan
  • 2.50 mala žlica list bosiljka
  • 0.50 mala žlica papar
  • 1 kom jaje kokošje
  • 700 ml pasirana rajčica (passata)
  • 1.50 žlica ulje, biljno
  • 12 list tijesto za lazanje
  • 160 g pršut
  • 160 g mozzarella

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 170°C. Usitnite češnjak u mikseru ili blenderu pa dodajte polutvrdi sir i izmiksajte. Umiješajte kremasti sir, dvije žlice naribanog parmezana, sušeni bosiljak, papar i jaje. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  2. S pola šalice tog umaka premažite vatrostalnu posudu, koju ste prethodno namastili uljem. Preko stavite tri lista kuhane tjestenine pa premažite šalicom smjese sa sirom. Poklopite s malo pršuta i prelijte s tri četvrtine šalice passate. Ponovite onoliko puta dok ne potrošite sve sastojke, a završite tjesteninom.
  3. Pospite s dvije žlice parmezana i mozzarellom. Poklopite i pecite 45 minuta. Otklopite i pecite još 15 minuta pa ostavite da odstoji oko pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr