Lažna pizza od kruha i namirnica iz svake smočnice

Shutterstock
U žurbi si ili ne želiš previše vremena potrošiti u kuhinji pa trebaš brzo zalogaj? Na pravom si mjestu...
Vidi originalni članak

Pizza tost odlična je ideja kada je u pitanju maleni, a ukusan zalogaj, topli doručak ili lagana večera za druženje s prijateljima. Jednostavan i brz za napraviti, sve što ti je zapravo potrebno za pripremu jest neka vrsta kruha. Osim klasičnog bijelog kruha, u ovoj će se ulozi dobro snaći i baguette, a ostale sastojke dodaješ po želji, odnosno ovisno o onome što kod kuće već imaš. Nije važno je li riječ o svježem sezonskom povrću, mesu ili pak jajima...

 

French bread pizza Pizza na francuskom kruhu rješenje je za sve tvoje probleme

 

Nadalje, svoj kruh, odnosno odabranu podlogu za pizzu ne moraš unaprijed tostirati, ali ako želiš da on postane hrskaviji, tada ga možeš zapeći prvo u tosteru, a zatim ga staviti na lim za pečenje i nastaviti dalje sastavljati svoju idealnu pizzu. 

Također, prije toga na njega utrljati možeš malo nasjeckanog češnjaka ili slanine kako bi dodatno obogatila okus i miris ovog slasnog jela.

Sastojci:

  • 1 komad kruha
  • 1 žlica umaka od rajčice + malo origana
  • 1 kriška mozzarella sira
  • 4 komada feferona
  • 4 cherry rajčice
  • 1 list bosiljka

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Na lim za pečenje stavi kruh, a zatim svaki komad premaži s dvije žlice umaka. Na vrh dodaj jednu krišku sira, a zatim svoje omiljene dodatke, poput feferona i cherry rajčice. Svaki komad kruha prelij također s malo maslinovog ulja i stavi lim za pečenje u pećnicu na oko 10 minuta ili dok se sir ne rastopi i poprimi zlatnu boju.
  3. Na vrh dodaj svježi bosiljak i posluži odmah.

U slast!

 

ručak ili snack Najslasnija kombinacija pečenih tikvica i pizze Brzo, jednostavno i zdravo Pizza iz tavice hrana je za dušu Male tajne Pogledaj kako zamijesiti savršeno tijesto za pizzu genijalni zalogajčići Mini pizze garantirano popravljaju raspoloženje!

Posjeti Gastro.hr