Linguini s rajčicama gotovi su za 20 minuta!

Shutterstock Linguini s rajčicama - jelo za koje ti treba samo 20 minuta
Slavna američka kuharica Martha Stewart osmislila je ovo brzo jelo koje može svatko skuhati, u jednoj tavi - dakle, bez puno prljavog posuđa. Iznenađujuće, ovi linguini su jako sočni i ukusni
Vidi originalni članak

Na početku ovog teksta molimo za koncentraciju – jer pred vama je jedan od najpopularnijih recepata za brzu tjesteninu na svijetu, i to s dobrim razlogom. Riječ je, naime, o receptu legendarne američke kuharice Marthe Stewart koji se priprema u jednoj tavi, a jelo je spremno za posluživanje za samo 20 minuta.

"Ovaj recept osvojio je svijet u sekundi, svi žele napraviti ovu tjesteninu iz jedne tave. Riječ je o čudnom jelu jer, ako ne probate, teško da ćete povjerovati da možete kvalitetno skuhati tjesteninu u tako malo vode, koja se pritom gužva u tavi s ostalim sastojcima", govori slavna kuharica o receptu za koji je potrebno samo 20 minuta, a navedene količine su dovoljne za 4 osobe.

Linguini s cherry rajčicama

Sastojci:

  • 350 g linguina
  • 350 g cherry rajčica, raspolovljenih ili narezanih na četvrtine ako su veće
  • 1 luk, narezan na tanke polumjesece
  • 4 češnja češnjaka, narezanog na tanke šnitice
  • ½ žličice mljevene paprike
  • 2 svežnja bosiljka, nasjeckanog, plus dodatni listići za serviranje
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja, plus dodatno za serviranje
  • krupna morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 4 i 1/2 šalice vode
  • svježe ribani parmezan, za posluživanje

 

brzo na žlicu Juha od leće Marthe Stewart gotova je za 15 minuta!

 

Postupak:

  1. U veliku tavu stavi tjesteninu, rajčice, luk, češnjak, bosiljak, crvenu papriku, 2 žličice soli, ¼ žličice papra i vodu. Pusti da voda zakipi na jakoj vatri. Pusti da se sve skupa kuha, uz povremeno miješanje – sve dok tjestenina ne bude al dente, a voda skoro potpuno ne ispari, oko 9 minuta.
  2. Dodaj još soli i papra, ako je potrebno. Podijeli u 4 zdjelice i pospi listićima bosiljka, posluži uz maslinovo ulje i ribani parmezan.

Savjet više: Brojni Marthini obožavatelji komentirali su video. Svi u bili oduševljeni receptom, a dali su i svoje ideje za kompleksniji i intenzivniji okus – neki su dodali pileći ili povrtni temeljac, a neki primjerice talijansku mješavinu začina. Vjerujemo da je okus bio vrhunski.

 

brzo i fino Brzinske penne sa sirom i brokulom Marthe Stewart dobro je znati Genijalni trikovi uz koje kolači uvijek uspiju!

 

Posjeti Gastro.hr