Lisnati prutići s pršutom

Talijanski specijalitet idealan za brzinske zalogaje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 76

Potrebno vam je

  • 10 kriška pršut
  • 100 g maslac, slani
  • 1 kom tijesto za savijače
  • mješavina suhih začina
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini u kvadrat. Narežite ga na trake široke malo više od centimetra. Premažite trake tijesta jajetom istučenim sa žličicom vode.
  2. Na svaki komad tijesta stavite po traku pršuta. Zavinite svaki komad kako ih budete stavljali u posudu za pečenje.
  3. Izložene dijelove tijesta obilno premažite jajetom te ih pospite mješavinom začina (kadulja, mažuran, bosiljak i origano).
  4. Pecite ih 20 minuta ili dok ne postanu zlatno-smeđi. Nakon što ih izvadite iz pećnice, premažite prutiće rastopljenim maslacem.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr