Losos u woku

Shutterstock
Odresci lososa pripremljeni u woku bit će mekani i sočni
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 870

Potrebno vam je

  • 400 g losos
  • 6 kom slanina suha, masna
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 50 ml pileći temeljac
  • 2 žlica soja umak
  • 2 žlica sherry
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 75 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 1 žlica menta
  • 1 mala žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 450 g riža, dugog zrna

Priprema

  1. Lososu odstraniti kožu i narezati na komade dužine 2,5 cm. Posoliti i ostaviti 20 min. Posušiti papirnatim ručnikom.
  2. Slaninu narezati na sitne trakice.
  3. Grašak kuhati u kipućoj vodi 10 min pa procijediti.
  4. U woku ili dubljoj tavi zagrijati ulje, dodati slaninu i pržiti 3 min, dok ne postane hrskava. Zatim dodati losos i pržiti 2 min da meso poprimi boju. Zaliti temeljcem, dodati umak od soje i sherry, a zatim umiješati šećer, grašak i metvicu.
  5. Kukuruzno brašno pomiješati sa žlicom vode da se dobije glatka pasta pa umiješati u sadržaj tave. Smjesu zagrijati do vrenja i kuhati još 1 min.

Odresci lososa pripremljeni u woku bit će mekani i sočni

Posjeti Gastro.hr