Kakva gozba: Mađarski gulaš, ručak za odlikaše

Stockfood
Mađari su majstori gulaša. Dašak njihove majstorije isprobajte ovim receptom.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 457

Potrebno vam je

  • 1000 g junetine 
  • 4 glavice luka
  • voda
  • 30 g slatke paprike
  • 30 g ljute paprike
  • 1 mala žlica soli
  • 1 režanj češnjaka

Priprema

  1. Na srednje jakoj vatri pirjajte sitno narezan luk dok ne postane staklast.
  2. Dodajte sol, češnjak i meso narezano na kockice veličine zalogaja. Pirjajte desetak minuta.
  3. Ulijte vode ili temeljca toliko da prekrije meso. Ubacite začine i kuhajte dva, tri sata.
  4. Kada gulaš postane dovoljno gust, poslužite ga s palentom ili krumpirom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr