Mađarski paprikaš

Tko god da je bio u Mađarskoj, sigurno je probao mađarski paprikaš. S ovim receptom pokušajte ovu mađarsku deliciju pripemiti kod kuće.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 270

Potrebno vam je

  • 1 kom pile (cijelo, prosjek )
  • 100 g slanina suha, masna
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 mala žlica slatka paprika
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • sol
  • papar
  • 1000 g krumpir, mladi
  • 100 ml vino, desertno suho
  • peršin, list

Priprema

  1. Na malo ulja prepržite slaninu pa dodajte luk. Posolite i pržite dok ne omekša. Dodajte piletinu. Posolite i popaprite. Pržite dok ne dobije boju sa svih strana. Nakon toga dodajte slatku i ljutu papriku pa sve prelijte bijelim vinom.
  2. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri i svako toliko podlijte s malo vruće vode. Za to vrijeme ogulite krumpir i narežite ga na četvrtine pa skuhajte u posoljenoj vodi. Krumpir i vodu u kojoj se kuhao dodajte piletini pa umiješajte koncentrat od rajčice i kuhajte još nekoliko minuta. Poslužite posuto peršinom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr