gastro postao
Tko god da je bio u Mađarskoj, sigurno je probao mađarski paprikaš. S ovim receptom pokušajte ovu mađarsku deliciju pripemiti kod kuće.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 270
Potrebno vam je
- 1 kom pile (cijelo, prosjek )
- 100 g slanina suha, masna
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 mala žlica slatka paprika
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- sol
- papar
- 1000 g krumpir, mladi
- 100 ml vino, desertno suho
- peršin, list
Priprema
- Na malo ulja prepržite slaninu pa dodajte luk. Posolite i pržite dok ne omekša. Dodajte piletinu. Posolite i popaprite. Pržite dok ne dobije boju sa svih strana. Nakon toga dodajte slatku i ljutu papriku pa sve prelijte bijelim vinom.
- Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri i svako toliko podlijte s malo vruće vode. Za to vrijeme ogulite krumpir i narežite ga na četvrtine pa skuhajte u posoljenoj vodi. Krumpir i vodu u kojoj se kuhao dodajte piletini pa umiješajte koncentrat od rajčice i kuhajte još nekoliko minuta. Poslužite posuto peršinom.
Izvor Skuhatćute