Makaroni sa sirom, povrćem i začinima

Thinkstock
Tipično američko jelo, prihvaćeno i kod nas, s novim sastojcima i okusima!
Vidi originalni članak

Tradicionalni mac&cheese u jednoj novoj izvedbi! Pripremljeni s puno povrća, začina čime ovo jednostavno jelo dobiva pregršt okusa i mirisa.

Brokula, češnjak, mrkvica i tikvica, povrće su koje obogaćuje ovo sjajno i jednostavno jelo!

A i ono što je još bolje je to što je ovo jelo brzo gotovo! A to nas sve posebno veseli!

Sastojci:

  • 150 g brokule, natrgane na cvjetiće
  • 1/2 crvene paprike babure, narezane na kockice
  • 1 žuta (ili zelena) tikvica, oprana i narezana na kockice
  • 10 baby mrkvica, narezanih na tanke trakice
  • 400 g tjestenine po izboru (svrdla, pužića i sl.)
  • Maslinovo ulje
  • 1 češanj češnjaka, nariban
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 1 1/2 šalica mlijeka
  • 250 g cheddara, naribanog
  • 1/2 žličice sušene ljute papričice u listićima
  • 1/2 žličice cayenne papra
  • Sol i papar
  • 2 žlice krušnih mrvica

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva; zakuhati vodu za tjesteninu
  2. Na posudu za pečenje razvući aluminijsku foliju i premazati ju maslinovim uljem
  3. Brokulu, mrkvu, tikvicu i papriku poslagati po foliji i staviti peći u pećnicu na 20 minuta, ili kraće - dok povrće ne omekša
  4. Tjesteninu skuhati prema uputama, da bude al dente
  5. U tavi na najmanjoj vatri zagrijati ulje i kratko popržiti češnjak; dodati brašno i pjenjačom ga pomiješati s uljem te pržiti oko minutu, zaliti mlijekom i pjenjačom neprestano miješati dok se ne zgusne pa maknuti s vatre; umiješati cheddar pa sve dobro izmiješati da se sav sir rastopi, posipati paprom i posoliti te staviti listiće papričice i cayenne papar
  6. Sve pomiješati s tjesteninom i prebaciti u posudu u kojoj će se peći, posipati krušnim mrvicama i staviti u zagrijanu pećnicu te peći otprilike 10 minuta - dok ne dobije lijepu, zlatnu boju
  7. Poslužiti toplo s nekom sočnom, hrskavom salatom

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr