Male, debele i sočne: Palačinke s đumbirom

Stockfood
Zimski dani tu su još samo kratko. Iskoristite ih na najukusniji način pa pripremite fine, sočne američke palačinke s najtoplijim začinima
Vidi originalni članak

Kuhinju će obaviti najfiniji mirisi, a vas zagrijati slatke male američke palačinke. Bolji kraj zime ne možete ni zamisliti! 

Napravite miks začina i svježi đumbir stavite u prvi plan. Začinite medom umjesto šećerom, a želite li uživati u nešto zdravijoj varijanti palačinka, bijelo brašno zamijenite integralnim.

Palačinke poslužite uz tučeno slatko vrhnje, javorov sirup ili čokoladu koju ste otopili na pari. Izvrsne će biti i same ako ih još vruće premažete s malo maslaca. Na taj će način postati sočnije i još ukusnije.

Potrebno vam je:

  • 250 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sitno ribanog đumbira
  • 200 ml mlijeka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice meda
  • 1 jaje
  • Prstohvat cimeta
  • Prstohvat klinčića
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Prstohvat anisa
  • Maslac

Priprema:

  1. Najprije pomiješajte mlijeko i sok od limuna.
  2. Pustite da stoji barem deset minuta.
  3. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i začine.
  4. U drugoj posudi pomiješajte jaje, đumbir, med, a zatim dodajte mješavinu mlijeka i limuna.
  5. Dobro pomiješajte.
  6. Pustite da stoji oko deset minuta.
  7. Pecite manje i deblje palačinke na malo maslaca.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr