Mali gušti: Rolice s pancetom i parmezanom

Stockfood
Ako imaš kupovno lisnato koje stoji i čeka svoju priliku, iskoristi ga za pripremu fine i zasitne večere.
Vidi originalni članak

Rolice s parmezanom i pancetom odličan su izbor za filmske večeri, druženje uz društvene igre ili opuštanje na terasi. Brzo su gotove, priprema ne podrazumijeva neko veliko kulinarsko umijeće, a podjednako im se vesele i djeca i odrasli.

Ako imaš veliku (i gladnu) obitelj, preporučujemo da sastojke udvostručiš. Dobar tek!

 

ukusno i mirisno Patlidžan-pizza legendarne Julije Child

 

Sastojci:

  • 1 komad lisnatog tijesta (250 g)
  • 100 g pancete
  • 2 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice papra

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. 
  2. Ako koristiš zamrznuto lisnato, izvadi ga iz zamrzivača i pusti da odstoji 20-ak minuta prije valjanja. 
  3. Za to vrijeme pomiješaj maslinovo ulje, parmezan, češnjak, peršin, sol i papar. 
  4. Pancetu nareži na komadiće i ispeci je na tavici.
  5. Tanko razvaljano tijesto premaži pripremljenim nadjevom. Ostavi samo malo kako bi mogla premazati rolice s vanjske strane. Potom rasporedi hrskavu pancetu.
  6. Lagano zarolaj tijesto i nareži ga na kolutove debljine pet centimetara.
  7. Rasporedi rolice po papiru za pečenje s razmakom. U ostatak nadjeva dodaj malo vode pa lagano premaži svaku rolicu.
  8. Peci otprilike pola sata, dok rolice ne poprime zlatnu boju. Svakako provjeri je li dno pečeno.

U slast!

 

Pripremi ga već danas! Lažna pizza od kruha i namirnica iz svake smočnice

Posjeti Gastro.hr